Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Ακλόνητη η αντιλαϊκή κατεύθυνση

Οι προγραμματικές δηλώσεις επιβεβαιώνουν ότι η αντιλαϊκή κατεύθυνση παραμένει ακλόνητη, τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, σημειώνοντας πως ο άνεργος άκουσε ανέξοδες υποσχέσεις, δεν άκουσε τίποτα για ουσιαστική προστασία του, τίποτα δεν ειπώθηκε για τα αιτήματα των εργαζομένων, αφού όλα αυτά για την κυβέρνηση είναι «παθογένειες», ενώ «πρόοδος» είναι οι ανατροπές που συντελέστηκαν και όσες ακόμα σχεδιάζει.

Για να αναρωτηθεί αν είναι πρόοδος και για ποιον η αύξηση του αριθμού των ανηλίκων που εργάζονται, ο «νόμος - δολοφόνος» Βρούτση - Αχτσιόγλου, που καταργεί τη διαπραγμάτευση για τον κατώτατο μισθό, οι ελαστικές μορφές εργασίες, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η 12ωρη δουλειά, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η κατάργηση του ΕΚΑΣ κ.ο.κ. «Πρόοδος είναι για τους μονοπωλιακούς ομίλους που υπηρετείτε, μεσαίωνας για τους εργαζόμενους», σημείωσε ο βουλευτής του Κόμματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό που ξεκινά η ΝΔ, με αιχμές τη μείωση της συμμετοχής του κράτους, την παραπέρα απαλλαγή των εργοδοτών, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, την εισαγωγή συστήματος τριών πυλώνων, σημειώνοντας πως ο νόμος Κατρούγκαλου προετοίμασε το έδαφος.

«Γι' αυτά η κυβέρνηση σχεδιάζει με κοινωνικό διάλογο τον συμβιβασμό και την υποταγή στις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, θα νομοθετεί και με τη βούλα των κοινωνικών εταίρων, καμία αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, καμία αναμονή, να προετοιμαστούν τώρα για την αντεπίθεση. Το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις για την αύξηση των εστιών αντίστασης, για την οργάνωση της αντεπίθεσης, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ