Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Στα αζήτητα της κυβέρνησης οι ανάγκες εργατών και αγροτών

Κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου και θωράκισης του αστικού συστήματος χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις η Διαμάντω Μανωλάκου.

Οπως είπε, ακούστηκαν πολλά για μείωση φόρου στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τίποτα όμως για χαμηλοσυνταξιούχους, ακούστηκαν πολλά για την κρουαζιέρα, για πλοία, λιμάνια κ.λπ., για τους ναυτεργάτες τίποτα. Αλλά και η αγροτιά στα αζήτητα - σημείωσε - αυτοί που παράγουν για τις διατροφικές ανάγκες του λαού καταχρεωμένοι και στα νύχια εμπορικών και μεταποιητικών μονοπωλίων: «Εχετε όμως στόχο αυτόν της ΕΕ για πλήρη εξόντωση των μικρομεσαίων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, για τη γρηγορότερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση παραγωγής και γης στα σαγόνια των μονοπωλίων της μεταποίησης και εμπορίας (...) ταυτόχρονα τα χαράτσια ζουν και βασιλεύουν, ο ΕΛΓΑ χαρατσώνει και δεν αποζημιώνει από φυσικές καταστροφές και ασθένειες (...) τους τελευταίους μήνες οι καταστροφές ήταν μεγάλες, όμως αντί για διορθώσεις για γρήγορες αποζημιώσεις για το σύνολο της καταστροφής, ακούσαμε την προώθηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για την αγροτική παραγωγή, στην κατεύθυνση της ΚΑΠ 2020 - 2027 που προσυπέγραψε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και για την αγροτοπαραγωγή! Εξασφαλίζετε έτσι νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο και τα σπασμένα θα πληρώσουν η εργατιά και η αγροτιά», κατήγγειλε.

Ειδική αναφορά έκανε και στα εργατικά ατυχήματα, που κοντεύουν - όπως είπε - να γίνουν κάτι σαν «φυσικό φαινόμενο»... «Τα εργοδοτικά εγκλήματα δεν τα αναγνωρίζετε, γι' αυτό φροντίσατε να ολοκληρώσετε την απαξίωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να πιστέψουν στη δύναμή τους και να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να μην βρεθούν άοπλοι απέναντι στις νέες αντεργατικές επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org