Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να μην περπατήσει αδιαμαρτύρητα ο λαός το αντιλαϊκό χαλί

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τις εκλογές για το εθνικό Κοινοβούλιο ως μια σοβαρή πολιτική μάχη, που την εντάσσουμε στο κύριο μέτωπο της προσπάθειας για την οργάνωση και ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, την ανάπτυξη της ταξικής πάλης στο δρόμο ανατροπής αυτού του συστήματος, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, καταθέτοντας τη διαφωνία του ΚΚΕ στα όσα ακούγονται περί «λαϊκής κυριαρχίας» και «ναού της δημοκρατίας». Οπως τόνισε, λαϊκή κυριαρχία δεν μπορεί να υπάρξει όταν ο λαός είναι αποξενωμένος απ' τον πλούτο που παράγει.

Ειδική αναφορά έκανε στη ΝΔ ως το αυθεντικό κόμμα του κεφαλαίου, αλλά και του αντικομμουνισμού, στηλιτεύοντας δηλώσεις που έκανε ο Κ. Κυρανάκης σε συνέντευξή του, ότι το ΚΚΕ σκότωνε Ελληνες στην Κατοχή (!): «Μάλλον μας μπέρδεψε με τον Τσαούς Αντών, τους κουκουλοφόρους που υποδείκνυαν ποιοι κομμουνιστές και αντιφασίστες πρέπει να εκτελεστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα. Βεβαίως - πρόσθεσε - η ΝΔ μέσα στη Βουλή έκανε ήπιο αντικομμουνισμό, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «κομμουνιστική ιδεοληψία», αν και δεν είναι πολιτικά αγράμματη. «Ηταν πολιτική σκοπιμότητα να βρει τον τρόπο να κάνει τον αντικομμουνισμό και την αντιπαράθεση με το κόμμα που της πήρε την μπουκιά απ' το στόμα», σημείωσε.

Απάντηση έδωσε και στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ φοβάται τάχα να βάλει «τα χέρια του στη φωτιά», υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες κατηγορίες αποδεικνύουν ότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει οργάνωση της ταξικής πάλης σε οποιεσδήποτε συνθήκες. «Είναι εύκολος ο δρόμος της πρωτοπορίας, της οργάνωσης, της στήριξης των εργατικών, λαϊκών αγώνων; Είναι εύκολο να απεργήσεις σε ένα εργοστάσιο; Να σηκώσεις κεφάλι; Ειναι εύκολος αυτός ο δρόμος;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ βρίσκει το χαλί στρωμένο απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα χαλί στρωμένο με αγκάθια για το λαό, τον οποίο κάλεσε να μην το περπατήσει αδιαμαρτύρητα, σημειώνοντας πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, άλλων κομμάτων έχουν το δικαίωμα να αντιπαρατεθούν με την ψήφο τους και να απονομιμοποιήσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

«Εμείς τον δρόμο της πάλης τον ξέρουμε και αυτό που θα κάνουμε πέρα απ' την υποχρέωσή μας μέσα στη Βουλή να ακούγεται η φωνή των εργαζομένων, θα συνεχίσουμε στο δρόμο της συμβολής μας στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ