Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ασφυκτική και επικίνδυνη η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν σταθερά μια πολιτική ασφυκτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, σημείωσε ο Ν. Παπαναστάσης, καταγγέλλοντας ότι ταυτόχρονα συσκοτίζουν συνειδητά τους τεράστιους κινδύνους που έχει αυτή η πολιτική τους για το λαό και εξωραΐζουν παραπλανητικά το ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Σημείωσε ότι απόρροια της εμπλοκής αυτής είναι και ο προσανατολισμός του δόγματος των ελληνικών ΕΔ, με συνέπεια - όπως σημείωσε - την αναγκαστική διάσπαση της ισχύος τους σε δύο άξονες: Ο ένας προορίζεται να στηρίξει τους ιμπεριαλιστές και σε αυτόν προσαρμόζεται και ο σχεδιασμός των εξοπλισμών, ενώ ο άλλος, που υποβαθμίζεται δραματικά, σχετίζεται με τη δυνατότητα υπεράσπισης των συνόρων μας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε μια περίοδο που κορυφώνεται η τουρκική επιθετικότητα.

Παράλληλα κατήγγειλε την πρόθεση της ΝΔ να αναθέσει στις ΕΔ και αστυνομικά καθήκοντα, σχεδιασμός που απορρέει από τη ΝΑΤΟική Οδηγία περί «αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών», η οποία στοχοποιεί τους λαούς και την πάλη τους.

«Οι θέσεις αυτές πρέπει να καταδικαστούν από το λαό και το προσωπικό των ΕΔ, που στην πλειοψηφία του προέρχεται από λαϊκές οικογένειες (...) Το ΚΚΕ θα συνεχίσει δυναμώνοντας τον αγώνα του κατά της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, θα συνεχίσει να διεκδικεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του προσωπικού των ΕΔ», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org