Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Από μέρα σε μέρα
... οι «ευαισθησίες» τους

Πολλά από αυτά τα μέτρα, άλλωστε, όπως π.χ. το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, νομοθετήθηκαν με το ξέσπασμα της κρίσης από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συνεχίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχονται σήμερα σαν νέα. Πρόκειται για μέτρα με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση της φτώχειας και μάλιστα με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για το κράτος. Η πλειοψηφία τους, άλλωστε, έχει προϋπόθεση την «υπεραπόδοση» των αντιλαϊκών στόχων, να έχουν πιαστεί δηλαδή τα πρωτογενή πλεονάσματα που τα χρυσοπληρώνει ο λαός με φοροαφαίμαξη και περικοπές σε κρατικές δαπάνες για Υγεία, Πρόνοια, συντάξεις, Παιδεία κ.τ.λ. Με άλλα λόγια, θα συνεχίσουν να παίρνουν δέκα από το λαό με τα χαράτσια, τους φόρους και τις περικοπές και «αν και όποτε» να επιστρέφουν το ένα, το οποίο μάλιστα προορίζεται μόνο για τους πιο φτωχούς και ανήμπορους.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή πως τα μέτρα αυτά δεν αποτελούν κάποιο αντίβαρο της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απαραίτητο συμπλήρωμά της, και γι' αυτό άλλωστε κανένα θέμα δεν έχει και η ΝΔ να εφαρμόσει ή να διακηρύξει τέτοια μέτρα.

Καμιά ανάσα για τους εργαζόμενους και τον λαό δεν μπορεί να υπάρξει με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, με την πολιτική που τσακίζει ολοένα και περισσότερο το εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού, για να στηρίξει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά ουσιαστική ανακούφιση δεν μπορεί να υπάρξει, όσο διατηρείται άθικτο όλο το μνημονιακό οπλοστάσιο. Πραγματική ανακούφιση ο λαός μπορεί να πετύχει μόνο μέσα από τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο: Απέναντι στο κεφάλαιο και την πολιτική αυτών που το υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org