Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυσβάσταχτα τέλη σε λαϊκές οικογένειες επιβάλλει η δημοτική αρχή Βόλου

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τη δημοτική αρχή της πόλης καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου με ανακοίνωσή της. Αφού πέρασαν οι εκλογές, αναφέρει, η δημοτική αρχή επανήλθε δριμύτερη στην εκβιαστική της τακτική, με την απειλή επιβολής προστίμων, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο, καθώς «επαναφέρει σε εφαρμογή την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ 8/2016 για υποχρεωτική σύνδεση στην αποχέτευση και τοποθέτηση υδρομέτρων στις τοπικές κοινότητες Πορταριάς, Μακρινίτσας, Αλλης Μεριάς, Κουκουράβας κ.α.».

Στο συνολικό κόστος, συμπληρώνει, «προστίθενται η τιμή υδρομέτρου 120 ευρώ, το κόστος παροχής νερού, το κόστος σύνδεσης στην αποχέτευση ανάλογα με το εμβαδόν του σπιτιού και το μήκος της πρόσοψης (500 και ευρώ), η μελέτη σύνδεσης στην αποχέτευση, καθώς επίσης το κόστος κατασκευής των αποχετευτικών αγωγών μέσα στο οικόπεδο, που στα χωριά και στις ημιαστικές περιοχές, λόγω της μεγάλης απόστασης και της υψομετρικής διαφοράς από το κεντρικό δίκτυο, είναι ιδιαίτερα υψηλό».

Ετσι, σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «η δημοτική αρχή Βόλου "βάζει το μαχαίρι στο λαιμό" των λαϊκών οικογενειών που πλήττονται από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, από την ανεργία, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, απειλώντας με υπέρογκα πρόστιμα. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, όπως καταγγέλλαμε και προεκλογικά, ότι η δημοτική αρχή Βόλου ακολουθεί κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, που, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει να εμπορευματοποιεί το αγαθό του νερού, επιβάλλοντας στα λαϊκά στρώματα να χρυσοπληρώνουν έργα που δικαιούνται να έχουν από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη βελτίωση της ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου καλεί «τους κατοίκους να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν:

-- Να χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου οι τοποθετήσεις υδρομέτρων και οι συνδέσεις με το σύστημα αποχέτευσης των λαϊκών κατοικιών στις δημοτικές ενότητες, δωρεάν, με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, από τον οποίο πρέπει να χρηματοδοτηθεί η ΔΕΥΑΜΒ.

-- Μείωση τουλάχιστον στο 50% του τιμολογίου ύδρευσης με προοπτική την ελαχιστοποίησή του για τις οικιακές καταναλώσεις, και αύξηση για τις επιχειρηματικές καταναλώσεις.

-- Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΜΒ ή τομείς και υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης.

-- Καμία διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες και σε ανέργους για ανεξόφλητους λογαριασμούς.

-- Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να διασφαλιστούν με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό.

-- Ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, που θα αφορά την έρευνα, τον εμπλουτισμό, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών από εταιρείες και δήμο(17/8/2018)
Παρέμβαση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων(14/3/2015)
Και με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για διακοπές νερού(7/3/2015)
Οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού(4/10/2012)
Συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα του νερού(28/9/2011)
Νεροκουβαλητές των κυβερνήσεων(6/10/2006)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org