Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Προτάσεις βγαλμένες κατευθείαν από τα συρτάρια του κεφαλαίου ήταν τα όσα ανέφερε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά. Παροτρύνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση της ΝΔ για πιο αποτελεσματικά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, την κατηγόρησε ότι δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε «η μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις να οδηγεί σε επενδύσεις».

Καταθέτοντας τις ...εποικοδομητικές για τους επιχειρηματικούς ομίλους προτάσεις του κόμματός της, πρότεινε άλλο μοντέλο λειτουργίας του Υπερταμείου, το οποίο όπως είπε θα πρέπει να εξελιχθεί «σε ένα Ταμείο Εθνικής Περιουσίας, όπου η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται με ένα μείγμα επενδύσεων, αποκρατικοποιήσεων και ανάπτυξης», και τα έσοδά του να κατευθύνονται στους τομείς της «εξόφλησης του χρέους», «σε επενδύσεις στον τομέα Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής» και όπου αλλού επιβάλλουν οι «ανάγκες» της αστικής τάξης.

Παράλληλα, στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας πρότεινε «για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύει μια ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη νέων ανέργων σε σταθερές θέσεις εργασίας, να φοροαπαλλάσσεται για 150» και άλλα παρόμοια.

Και ξεκαθάρισε ότι η αντιπολίτευση που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση θα είναι «προγραμματική» και «υπεύθυνη», γιατί - όπως διευκρίνισε - «δεν διστάζουμε να υπερψηφίσουμε ό,τι είναι αναγκαίο για τη χώρα και το λαό, όπως πράξαμε και με την προηγούμενη κυβέρνηση», όταν για παράδειγμα ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο.

Τα ζητούμενα του κεφαλαίου σερβιρισμένα με εθνικιστικές κραυγές ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε στην ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλου. Αρχισε με τη συμφωνία των Πρεσπών ζητώντας τη συγκέντρωση υπογραφών για να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς σε προανακριτική Επιτροπή, «ώστε να μάθουμε επιτέλους γιατί βιάστηκε ο Κοτζιάς» όπως σημείωσε, βγάζοντας λάδι τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές, αλλά και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πεδίο της οικονομίας ζήτησε τη στήριξη με χρηματοδότηση στην «αγροτοβιομηχανία για νέες ποιοτικές καλλιέργειες», με άλλα λόγια στους μεγάλους ομίλους, και πρότεινε την αλλαγή μοντέλου και επενδυτή για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και «τη στήριξη του Ελληνα επιχειρηματία». Δεν παρέλειψε δε να χειροκροτήσει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας πως επιτέλους «η πολιτεία θα πρέπει να επιβάλει το νόμο και την τάξη», όπως βέβαια και το εμετικό παραλήρημα για τους μετανάστες.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης, λανσάροντας τη μουχλιασμένη θεωρία του «καλού» και «ανθρώπινου» καπιταλισμού, επιδόθηκε σε συμβουλές προς την κυβέρνηση της ΝΔ στη διαπραγμάτευσή της με τους «θεσμούς», προτείνοντας «αντί για ποσοτική χαλάρωση, να ζητήσετε μεγάλη έκδοση ομολόγων της ΕτΕπ που να υποστηρίζονται από την Κεντρική Τράπεζα. Είναι ο μοναδικός τρόπος να πετύχετε συναίνεση εντός Ευρωζώνης» κ.λπ. Εξάλλου, δείχνοντας ότι η αντιπολίτευση που θα κάνει το κόμμα του θα είναι πολύ... εποικοδομητική, είπε ότι «εμείς θα είμαστε εδώ, και συμβουλές να δίνουμε και να σας κάνουμε και την πιο σκληρή αντιπολίτευση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο(20/3/2018)
Αναζήτηση συμβιβασμών για μπίζνες, εν μέσω όξυνσης αντιθέσεων στην περιοχή(30/8/2016)
Πανηγυρίζει για τη φτωχοποίηση του λαού(13/11/2012)
Νέο πεδίο ασύδοτης εκμετάλλευσης του λαού(8/3/2009)
Συναίνεση και κοκορομαχίες(18/4/2008)
Με "εποικοδομητικές θέσεις" προσέρχεται στο "διάλογο"(16/4/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org