Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν ελευθέρας στην ασυδοσία της εργοδοσίας

Σχόλιο για τις επισκέψεις Τσίπρα - Μητσοτάκη στην Ηπειρο

Σε σχόλιό της για την περιοδεία μέσα στο Σαββατοκύριακο του Αλ. Τσίπρα και την πρόσφατη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη, η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ τονίζει:

«Η επίσκεψη των Τσίπρα - Μητσοτάκη στην Ηπειρο είναι ένα ακόμη επεισόδιο - επανάληψη στο κακόγουστο σίριαλ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με τίτλο "Η εξαπάτηση του ελληνικού λαού".

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι κριτήριο για τα κυβερνητικά μέτρα δήθεν ανακούφισης του λαού είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Από τη μία κλείνει το μάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους για την απαρέγκλιτη υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις. Από την άλλη ζητάει από το λαό να συνθηκολογήσει, με την αποδοχή των ματωμένων πλεονασμάτων που τόσο πολύ έχουμε πληρώσει ακριβά.

Ο κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τού έχει πάρει "την μπουκιά από το στόμα", υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου. Μόνο έτσι εξηγείται η πρότασή του για 7ήμερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουν πως ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς εκβιάζουν αυτήν τη "θέληση" των εργαζομένων. Πρόταση που ήδη υλοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό επιβεβαιώνει και η πείρα των εργαζομένων στην εμφιάλωση νερού, στα πτηνοσφαγεία, στην εστίαση και στα ξενοδοχεία της Ηπείρου, όπου η 7ήμερη εργασία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πραγματικότητα εδώ και χρόνια. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από κοινού έχουν "τερματίσει" τους εργαζόμενους, δίνοντας ελευθέρας στην ασυδοσία της εργοδοσίας.

Καλούμε τον ηπειρώτικο λαό να απορρίψει την προεκλογική τακτική της κυβέρνησης "σου κλέβω 10, σου επιστρέφω 1", που μόνο στόχο έχει να συνεχίσει την ίδια ταξική αντιλαϊκή πολιτική.

Οι Ηπειρώτες έχουμε "κουραστεί" να ερχόμαστε αντιμέτωποι με επίδοξους διαχειριστές των επιχειρηματικών ομίλων που "εγκαινιάζουν έργα" στήριξης της κερδοφορίας τους "που είχαν καθυστερήσει τα προηγούμενα χρόνια".

Οι Ηπειρώτες έχουμε πείρα. Μπορούμε στις εκλογές του Μαΐου να κάνουμε την πραγματική διαφορά με το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, να δώσουμε αποφασιστική, ελπιδοφόρα και αγωνιστική απάντηση στη σαπίλα που αποπνέουν όλοι οι επίδοξοι διαχειριστές του διεφθαρμένου αυτού συστήματος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org