Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΕΑΝΩ ΚΑΠΕΤΗ
Να αφήσουμε πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών

Από τη συγκέντρωση στη Νεάπολη
Από τη συγκέντρωση στη Νεάπολη
Να αφήσουν πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων, να μην αρκεστούν στη λογική του «μικρότερου κακού». Να δώσουν ισχυρό μήνυμα, ενισχύοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, στους εργαζόμενους του εργοστασίου ΟΧΟΝΟΣ ΣΝΑΚ, όπου περιόδευσε χτες, αλλά και στον εργαζόμενο λαό της Νεάπολης και των Γιαννιτσών, όπου μίλησε την Παρασκευή και την Κυριακή, αντίστοιχα. Στη Νεάπολη παρεμβάσεις έγιναν από τον Μπάμπη Βέλλη, υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και από την Σοφία Τσοχανταρίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο, μία από τους 22 συμβασιούχους εργαζόμενους καθαριότητας του δήμου, που η διοίκηση τους απέλυσε πριν το Πάσχα, πετώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την ανεργία. Στα Γιαννιτσά, χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια δήμαρχος Πέλλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ολυμπία Παπαδοπούλου.

Στο εργοστάσιο ΟΧΟΝΟΣ ΣΝΑΚ μίλησε στους εργαζόμενους, στην αλλαγή της βάρδιας. Τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν καθημερινά όλοι τους και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που παλεύουν για το ποιος θα πάρει το πρόκριμα για να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική από τη θέση της κυβέρνησης. Οπως είπε, «αυτοί δουλεύουν για λογαριασμό των λίγων, των πολύ μεγάλων μονοπωλίων που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας. Αυτό αποδεικνύουν και όλοι οι νόμοι που ψηφίζουν μαζί μέσα στη Βουλή. Και στην ΕΕ το 90% των αποφάσεων τις έχουν πάρει μαζί, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ακροδεξιοί».

Αναφέρθηκε και στους κινδύνους για το λαό μας, ως αποτέλεσμα της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ιδιαίτερα στάθηκε στη ΝΑΤΟικής έμπνευσης συμφωνία των Πρεσπών, για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με στόχο να περιοριστεί η επιρροή της Ρωσίας στα Δυτικά Βαλκάνια. Μια συμφωνία που, όπως είπε, θα φέρει νέα δεινά στους λαούς της περιοχής. Ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ