Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΘΗΝΑ
Μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ από τη μαχητική συγκέντρωση στον Αγ. Παντελεήμονα

Κάλεσμα στους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους που ζουν και δουλεύουν στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, να στηρίξουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ, έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην ομώνυμη πλατεία.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το λόγο πήραν επίσης η Κατερίνα Ροδοπούλου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Διαμερίσματος του δήμου Αθήνας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα, ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, και ο Μουσταφά Αχμετ, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, μετανάστης δεύτερης γενιάς και εμποροϋπάλληλος. Ενα ιδιαίτερο άνοιγμα στην εκδήλωση έκανε ο Χρήστος Τσούκας εκ μέρους της ΠΕΚΑΜ και της ΠΕΑΦΕ, απαγγέλλοντας ποίημα αφιερωμένο στη μεγάλη μάχη που δίνουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, όσοι συμπορεύονται μαζί του το τελευταίο διάστημα.

Δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες χωρίς διάκριση

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Νίκος Σοφιανός, που ανέδειξε το πραγματικό δίλημμα της 26ης Μάη: «Αν θα επιτρέψει ο λαός μας να συνεχιστεί αυτός ο γνώριμος αντιλαϊκός δρόμος, που με διαφορετικούς διαχειριστές φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα, να μετράει θυσίες ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματίας, ο άνεργος, να βλέπει τα χειρότερα μπροστά του που δεν τα απέτρεψε επιλέγοντας το "μικρότερο κακό", ή αν θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της αντεπίθεσης απέναντι στην ΕΕ, σε αυτήν τη λυκοσυμμαχία, την οποία υποστηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος, ξεκινώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ και φτάνοντας έως τη ναζιστική Χρυσή Αυγή».

Ο Ν. Σοφιανός
Ο Ν. Σοφιανός
Συνέχισε λέγοντας ότι «από το κάδρο του αστικού πολιτικού σκηνικού δεν λείπουν ούτε οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που δουλεύουν για να προωθούν αυτήν την εχθρική πολιτική σε όλη αυτήν την γκάμα των αρμοδιοτήτων, των υπηρεσιών, των δομών που έχουν στην ευθύνη τους (...) Δουλεύουν για την περίφημη ανάπτυξη, για την οποία διαγκωνίζεται ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα για το ποιος μπορεί να τη φέρει γρηγορότερα και καλύτερα. Δουλεύουν δίνοντας εκατομμύρια σε διάφορα επιχειρηματικά σχέδια είτε για να φτιάχνουν γήπεδα οι ΠΑΕ, είτε για να προωθούν τα σχέδια για την Αθήνα - πρωτεύουσα της βιομηχανίας του τουρισμού, αλλά δεν δίνουν τίποτα για αντιπλημμυρικά έργα, για αντιπυρική προστασία, για μέτρα προστασίας των δασών, για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, για να συντηρηθούν τα σχολεία, για να επεκταθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών (...) Η πολιτική τους είναι εχθρική όχι μόνο για τα δικαιώματα αλλά και για την ίδια τη ζωή του λαού μας».

Επισημαίνοντας ότι «η εποχή των μνημονίων, που είναι σε πλήρη ισχύ, επιβάλλει τη λειτουργία του δήμου που θα δουλεύει σαν επιχείρηση», ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι «οι δήμοι, με το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και λοιποί, πρέπει να λειτουργούν με τα λεγόμενα ίδια έσοδα, δηλαδή με την άγρια δημοτική φορολογία. Πρέπει να έχουν προϋπολογισμούς με πλεόνασμα, ετήσια αύξηση όλων των συντελεστών φορολόγησης, πρέπει να λειτουργούν χωρίς την κρατική χρηματοδότηση, χωρίς τα χρήματα που έχει υποχρέωση το κράτος να δίνει στους δήμους».

Και τόνισε ότι «για να μπορέσεις να υλοποιήσεις μια πολιτική που δίνει ανάσα στο λεηλατημένο εισόδημα, πρέπει να σταθείς από θέσεις αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ετσι μπορείς να μειώσεις άμεσα και δραστικά τα δημοτικά τέλη στην κατοικία και στην επαγγελματική στέγη, κατά 30%. Ετσι μπορείς να στηρίξεις τους πάνω από 20.000 επαγγελματίες της πόλης. Ετσι μπορείς να καταργήσεις την ελεγχόμενη στάθμευση. Ετσι θα συγκρουστείς με τα μεγάλα συμφέροντα για να εισπράξεις αυτά που οφείλουν στο δήμο και δεν τα πληρώνουν, ώστε να μπορέσεις να δώσεις ανάσες στη λαϊκή πλειοψηφία».

Στη συνέχεια μίλησε αναλυτικά για την κατάσταση των υπηρεσιών του δήμου, για την υποστελέχωση και τη συρρίκνωσή τους, για την ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες και Διευθύνσεις, για το χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με τις διαφορετικές ολιγόμηνες συμβάσεις των εργαζομένων, για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, για τη μάστιγα των ναρκωτικών και τους «Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης» ναρκωτικών, για τον εγκλωβισμό των προσφύγων, τις ΜΚΟ και τους δήθεν αλληλέγγυους. Αναφερόμενος δε στη Χρυσή Αυγή και στον υπόδικο βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας του ναζιστικού μορφώματος, είπε: «Αυτός ο τύπος, που ήταν κυριολεκτικά επισκέπτης, τουρίστας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ασχολήθηκε με τίποτα άλλο από το να βρίζει τους μετανάστες και να πουλάει ψεύτικο τσαμπουκά σε ένα σύστημα που τον χαϊδεύει, σε ένα σύστημα που τον υποθάλπει, τόσο που κυβερνητικό στέλεχος να ανατρέψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη δοθεί κανένας χώρος στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση και να τους παραχωρήσει χώρους για προεκλογικά περίπτερα».

Κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε: «Υπάρχει λίγος χρόνος μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, αλλά υπάρχουν πολλά επιχειρήματα και μπόλικη πείρα, ιδιαίτερα σε έναν κόσμο που από το 2012 μέχρι σήμερα τους πίστεψε, τους ακολούθησε, τους ψήφισε και σήμερα νιώθει απογοήτευση, παραίτηση. Σ' αυτόν τον κόσμο απλώνουμε το χέρι, του λέμε ότι εδώ είναι η μάχη, εδώ είναι το Κόμμα, η δύναμη που μπορεί να μπει σφήνα, που είναι απέναντί τους. Εχουμε τις δυνατότητες, μπορούμε να τα καταφέρουμε με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κουβέντα δεν λένε οι άλλοι υποψήφιοι για την άγρια δημοτική φορολογία»(27/2/2019)
«Οταν μιλάμε για το δήμο αναφερόμαστε στη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων που κρατούν την πόλη όρθια»(9/2/2019)
Δίνουμε τη μάχη για να ενισχυθεί το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες(22/1/2019)
Η δική μας ιεράρχηση είναι ο αγώνας και τα δικαιώματα των εργαζομένων(27/3/2014)
Κριτήριο ψήφου ποια φωνή δυναμώνει και ποια αδυνατίζει την πάλη του λαού(22/3/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org