Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ

Δήλωση του Ν. Σοφιανού σχετικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Ενα άθλιο δημοσίευμα, που διαστρεβλώνει κατάφωρα τις θέσεις του ΚΚΕ και υπογράφεται από τον Θ. Μεγαλοοικονόμου, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του ενός από τους δύο συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, φιλοξένησε χτες στην ιστοσελίδα της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πιο συγκεκριμένα, ο παραπάνω εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτίθεται στον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, με αφορμή την τοποθέτησή του σε πρόσφατη συγκέντρωση κατοίκων, που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής Αγ. Παύλου/Σταθμού Λαρίσης. Εκεί ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε σε οξυμένα προβλήματα της Αθήνας, όπως στο οργανωμένο έγκλημα που δεν αντιμετωπίζεται, με ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας, στην κερδοσκοπική δράση των ΜΚΟ και διαφόρων «αλληλέγγυων» που στοιβάζουν πρόσφυγες σε κατειλημμένα κτίρια, σε απάνθρωπες συνθήκες κ.λπ. Στην ίδια συγκέντρωση μίλησε μετά τον Ν. Σοφιανό η επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδυασμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία δεν έκανε καμιά αναφορά στην ομιλία του υποψηφίου του ΚΚΕ, κάτι που ανέλαβε ως φαίνεται ο παραπάνω αρθρογράφος, χρησιμοποιώντας ωμό αντικομμουνισμό και σταλινολογία, που θα ζήλευαν ακόμα και οι χρυσαυγίτες.

Σε σχετική δήλωσή του ο Ν. Σοφιανός σημειώνει:

«Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της "Εφημερίδας των Συντακτών", κάνοντας προφανώς τον εκπρόσωπο του ενός από τους δύο συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήμο της Αθήνας, προχωρά σ' ένα όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, που επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί στο δημόσιο λόγο, προσθέτοντας και μπόλικο πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Ο στόχος είναι να καλύψει τα αδιέξοδα που έχουν οι συνδυασμοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

Η διαστρέβλωση αφορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το οργανωμένο έγκλημα στην Αθήνα, την αντιμετώπιση οργανωμένων συμμοριών, ημεδαπών και αλλοδαπών, από την Αστυνομία, που είναι η δουλειά της.

Εχουμε επανειλημμένως καταγγείλει το καθεστώς κερδοσκόπων "αλληλέγγυων" και ΜΚΟ, με τις καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας και στην Αχαρνών, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, στοιβάζοντάς τους σε απάνθρωπες συνθήκες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ευθύνη της κυβέρνησης να στεγάσει και να στηρίξει με ανθρώπινους όρους αυτόν τον κόσμο.

Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, αναμασώντας τα γνωστά αντικομμουνιστικά στερεότυπα, που χρησιμοποιούν και οι χρυσαυγίτες, περί Στάλιν και σταλινοφασιστών, φέρνει στα μέτρα του τις θέσεις μας, πράγμα που δεν έκανε ούτε η υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλώντας στην εκδήλωση μετά από εμένα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org