Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα εγκλήματα σε βάρος του λαού φέρουν τη σφραγίδα ΕΕ, κυβερνήσεων, των περιφερειαρχών και δημάρχων τους

Στον Βόλο
Στον Βόλο
Στην ομιλία του στη συγκέντρωση στον Βόλο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η αντιλαϊκή πολιτική είναι ενιαία, από πάνω μέχρι κάτω.

Από την ΕΕ, η οποία δίνει τις κατευθύνσεις, τις κυβερνήσεις οι οποίες τις υλοποιούν, τους δήμους και τις Περιφέρειες οι οποίες τις εξειδικεύουν.

Εδώ στη Μαγνησία, η ενιαία πολιτική τους καθρεφτίζεται σε ένα έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού του Βόλου που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ αλλά και των περιφερειαρχών και των δημάρχων τους. Μιλάμε για το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.

Ολοι τους, από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους, υλοποιούν συγκεκριμένη στρατηγική της ΕΕ, που αντιμετωπίζει τη ζωή και την υγεία ως "κόστος", βάζοντάς την στο ζύγι με τα "οφέλη" για λογαριασμό των μονοπωλίων, για να προωθήσει την καπιταλιστική κερδοφορία τους, στην "αγορά απορριμμάτων", βαφτίζοντάς τα "εναλλακτικά καύσιμα".

Με Οδηγία της ΕΕ, διαμορφώθηκε η Εθνική Στρατηγική Διαχείρισης Απορριμμάτων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στρατηγική την οποία εξειδίκευσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία προέβλεπε και τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής σκουπιδιών, αλλά και ο δήμος Βόλου που έσπευσε να την προωθήσει με απόφασή του.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε: Είναι οι αδειοδοτήσεις των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, που δίνουν το δικαίωμα στην ΑΓΕΤ να πνίξει την πόλη στα θανατηφόρα αέρια, για να αυξήσει τα κέρδη της με την καύση σκουπιδιών. Της δίνουν την άδεια να καίει 1.015.000 τόνους σκουπιδιών το χρόνο. Δηλαδή, η αναλογία καμένων σκουπιδιών στον Βόλο να είναι πάνω από 8.000 κιλά ανά κάτοικο, όταν στην ΕΕ είναι 13,5 κιλά ανά κάτοικο.

Αλλο ένα παράδειγμα, το οποίο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνέχισε στον ίδιο δρόμο.

Αφού αυτή η κυβέρνηση έδωσε την άδεια που επιτρέπει στην ΑΓΕΤ να εισάγει σκουπίδια, για να μπορέσει να φτάσει αυτό το απαράδεκτο ποσό.

Και εδώ στη Μαγνησία, με το παράδειγμα της δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, επιβεβαιώνεται ότι καπιταλιστικό κέρδος και προστασία της υγείας και της ζωής του λαού είναι δυο πράγματα αντίθετα.

Ενώ η ίδια η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των λαϊκών αναγκών, της προστασίας της ζωής του λαού.

Για να γίνει βέβαια αυτό πράξη, απαιτείται η εργατική τάξη και οι παραγωγοί του πλούτου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν τη δική τους οικονομία και κοινωνία, να κάνουν δική τους περιουσία τον πλούτο που παράγουν.

Κάνουν τη Θεσσαλία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση

Τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, όπως και των περιφερειαρχών και των δημάρχων τους, έχει και η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Και σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εντάσσεται το σχέδιο μετατροπής του Βόλου και της Μαγνησίας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, όπου θα εκπαιδεύονται και θα εφορμούν στρατιωτικές δυνάμεις, για τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων, και μάλιστα σε συνθήκες όξυνσης της έντασης με τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες δυνάμεις. Σχέδιο που μετατρέπει όχι μόνο τον Βόλο, τη Μαγνησία, αλλά όλη τη χώρα σε μαγνήτη πολεμικών επιθέσεων.

Κι όλα αυτά, τα οποία προκλητικά αναμασούν τα κυβερνητικά στελέχη, προσπαθώντας να βάλουν στο ζύγι το δήθεν "όφελος" από το ΝΑΤΟ, μόνο με τη λέξη "αίσχος" μπορούν να απαντηθούν!

Είναι τόσο ξεδιάντροποι, που βάζουν στο ζύγι τα κάποια δολάρια που θα αφήνουν τα Αμερικανάκια, με το γεγονός ότι αυτοί είναι που εκπαιδεύουν τους Ισραηλινούς πιλότους, εδώ στο Στεφανοβίκειο, για να είναι πιο "αποτελεσματικοί" όταν δολοφονούν χιλιάδες Παλαιστίνιους, παιδιά και έγκυες γυναίκες.

Μόνο οργή και θυμό μπορεί να προκαλέσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν το θράσος να βάζουν στο ζύγι "μια χούφτα δολάρια" με τις εγκληματικές δολοφονικές επιθέσεις σε γειτονικούς λαούς.

"Αίσχος" είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την προσπάθεια εξαγοράς της συνείδησης του λαού και των νέων, την επιχείρηση διαγραφής της αγωνιστικής αντιιμπεριαλιστικής ιστορικής παράδοσης του λαού μας, ιδιαίτερα, από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταυτόχρονα, ανερυθρίαστα, επικαλείται την αριστερά, τα ιδανικά των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, με στόχο να βουτήξει όλους όσοι είναι αριστεροί, στον βούρκο της αποδοχής αυτής της βαρβαρότητας.

Αυτή είναι η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται οι υπερασπιστές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του καπιταλιστικού δρόμου, η οποία φτάνει στο σημείο να αποτυπώνεται ωμά στο δίλημμα "ευρώ ή ζωές", αποκαλύπτοντας και με αυτόν τον τρόπο το σάπιο περιεχόμενο μιας τέτοιας ανάπτυξης.

Ο Τσίπρας χέρι - χέρι με ακροδεξιούς και φασίστες

Μέχρι προχτές πιστεύαμε ότι από τους κυβερνώντες τα είχαμε δει όλα, τα είχαμε ακούσει όλα. Μέχρι που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό της ανήμερα της μεγάλης επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, για την οποία έδωσαν τη ζωή τους εκατομμύρια αγωνιστές σε όλο τον κόσμο, πήγε στη Ρουμανία και έβαλε την υπογραφή της, μαζί με τους ακροδεξιούς, τους φασίστες και τους ρατσιστές. Μαζί με τον Ορμπαν, τον Κουρτς, τον Σαλβίνι, έβαλαν υπογραφή σε ένα κατάπτυστο κείμενο, μνημείο αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας. Κείμενο που ανοίγει τον δρόμο για διώξεις ενάντια σε όσους και όσες υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται τον σοσιαλισμό, αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, αλλά και διώχτηκαν από τα μισαλλόδοξα καθεστώτα, με ανάλογα "επιχειρήματα" στο παρελθόν, σαν αυτά που περιέχονται στο ψήφισμα αντιστροφής της ιστορικής πραγματικότητας.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Και εδώ στον Βόλο, στη Μαγνησία απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι βρεθήκαμε δίπλα - δίπλα στους αγώνες για να σωθεί το μεροκάματο, η δουλειά, που μαζί δυναμώσαμε την αλληλεγγύη για να κρατηθεί όρθια η λαϊκή οικογένεια.

Σε όλους όσοι νιώθουν πραγματικά προοδευτικοί και δεν αντέχουν να μιλάει για πρόοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τα μνημόνιά του μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ