Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΠΡΑΧΑΜΙ
Δεν ψάχνουμε τις διαφορές ανάμεσα στους οπαδούς της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Μήνυμα αντεπίθεσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού έστειλε η μαζική προεκλογική συγκέντρωση στον Αγιο Δημήτριο Αττικής (Μπραχάμι), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Εκεί, στην πλατεία Ηρώων, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το μαζικό μπλοκ της νεολαίας, με τη μαχητική της παρουσία, τον ενθουσιασμό, τις σημαίες και τα συνθήματά της.

Το άνοιγμα έκανε η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Με την αγωνιστική μας ταυτότητα καλούμε το λαό να στηρίξει τους αγωνιστές υποψηφίους μας

Ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρθηκε στο υπαρκτό ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ που καταγράφεται και τόνισε ότι θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα να καταγραφεί αυτό το ρεύμα και στις κάλπες. Κάλεσε το λαό να μην ψάχνει τις διαφορές στη μιζέρια των διαχειριστών της ίδιας αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής, στις διαφορές ανάμεσα στους οπαδούς της ΕΕ, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν εργαζόμενους αγωνιστές. «Να μην ψάχνει να βρει αν υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές όσων από το πρωί μέχρι το βράδυ μάς παίρνουν τα αυτιά για τον μονόδρομο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της καπιταλιστικής ανάπτυξης που είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Αυτόν το δρόμο τον ζούμε, αφήνει μεγάλες ανοικτές πληγές, τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αποκλεισμένους από το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, μεγάλο μέρος της νεολαίας άνεργους και μισοάνεργους, μεγάλα τμήματα του λαού μας αποκλεισμένα από το δικαίωμα να ζουν σε γειτονιές ανθρώπινες, με υποδομές για να μην πνίγονται με την πρώτη βροχή, καταστρέφονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα».


Αναφερόμενος στις «εξαγγελίες» της κυβέρνησης, ανέδειξε ότι είναι άλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει «έναν σύγχρονο ραγιαδισμό, καλυμμένο με δήθεν προοδευτικό και ριζοσπαστικό μανδύα. Καλλιεργεί τις μειωμένες απαιτήσεις. Σήμερα ξεδιάντροπα νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν με ένα 300άρι τους συνταξιούχους στις 25 Μάη για να τους πάρουν την ψήφο στις 26. Τόσο τους έχουν κοστολογήσει όλους τους απόμαχους της δουλειάς, που με τη σκληρή δουλειά τους έχτισαν τα πάντα...».

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που όπως είπε, «δεν υπόσχονται, δεσμεύονται για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια. Η συνεχής δράση μας μέσα στους εργασιακούς χώρους, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στις συνοικίες, στους χώρους μόρφωσης, εκεί όπου αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία, είναι η ταυτότητά μας. Με αυτήν την αγωνιστική ταυτότητα απολογούμαστε στους εργαζόμενους, όλο το λαό. Με αυτήν την αγωνιστική διαδρομή, έχουμε τη δύναμη να σταθούμε απέναντι και ενάντια στον πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που αναπαράγεται και τοπικά».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org