Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μας αξίζει μια ζωή με δικαιώματα, κόντρα στη μιζέρια και τα αδιέξοδα της ΕΕ και των κομμάτων της

Οι χαιρετισμοί στη συνάντηση στο Βόλο

Στον χαιρετισμό της στη συγκέντρωση στον Βόλο, η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται ο λαός μετά τις εκλογές είναι να βρεθεί σε καλύτερες θέσεις απέναντι στα μνημόνια, στη διαρκή εποπτεία, στα ματωμένα πλεονάσματα, χρειάζεται δυνατή εργατική αντιπολίτευση με ισχυρό ΚΚΕ παντού. «Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Να γυρίσουμε την πλάτη στο μαύρο πρόσωπο της ΕΕ του πολέμου, της έντασης της στρατιωτικοποίησης, της αγαστής συνεργασίας της με το ΝΑΤΟ και τη ΝΑΤΟική αριστερά στη χώρα μας, τη ΝΑΤΟική δεξιά που διαγκωνίζονται για το ποιος καλύτερα θα κάνει τη "βρωμοδουλειά" του μεντεσέ των Βαλκανίων. Δυνατό ΚΚΕ για να πληρώσουν το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, την απάνθρωπη πολιτική στη Μέση Ανατολή, στο Παλαιστινιακό, στο Κυπριακό, στη Λιβύη, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, στο Κέρας της Αφρικής. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, κατατίθεται στους αγώνες, θα φουντώσει τους αγώνες. Για να αποκτήσει η ψήφος νόημα και δυναμική πίεσης με περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές δημάρχους, περιφερειακούς συμβούλους, ευρωβουλευτές. Γιατί είναι η μόνη ψήφος που δε θα βγει την επόμενη μέρα στο παζάρι για τις καρέκλες», υπογράμμισε.

Ο Τ. Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προέτρεψε όλους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη της ψήφου τις επόμενες μέρες καθώς θα ενταθεί η αποσιώπηση των θέσεων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως και οι πολιτικοί εκβιασμοί, τα ψευτοδιλήμματα, οι προβοκάτσιες και οι ψευτιές, οι αποπροσανατολιστικοί καβγάδες. Αναφέρθηκε εκτενώς στη στήριξη που ΕΕ, δήμοι, Περιφέρεια και κυβερνήσεις παρείχαν σε μεγαλοεπιχειρηματίες στη Θεσσαλία και γενικότερα, την ώρα που οι πολλοί υποφέρουν, στα «έργα και τις ημέρες» του νυν περιφερειάρχη και στην απουσία έργου προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, όπως και στη σύμπλευση των άλλων διεκδικητών της Περιφέρειας και των δήμων, καλώντας το λαό της Θεσσαλίας να «γυρίσει την πλάτη» σε όλους αυτούς, να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ.

Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Απ. Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, κατέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Τοπική Διοίκηση είναι ουδέτερος, δήθεν αυτοδιοίκητος χώρος, σημειώνοντας πως «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ, με τις κατευθύνσεις και Οδηγίες της ΕΕ, που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις, έχουν κάνει την Τοπική Διοίκηση πεδίο προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, κρίκο ανάκαμψης της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων», με τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το λογαριασμό. Μίλησε εκτενώς για τα έργα της δημοτικής αρχής Βόλου και τα εκατομμύρια που διέθεσε για τη στήριξη του κεφαλαίου. «Μπέος, Αποστολάκης, Παπαδούλης και Καπούλα είναι στην ίδια πλευρά! Στηρίζονται από τα κόμματα των μνημονίων!», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η ισχυροποίηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ σημαίνει ισχυροποίηση της φωνής όλων αυτών που δίνουν αποφασιστικό αγώνα ενάντια στην καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών! Αυτών που καθημερινά αγωνίζονται για το μεροκάματο, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς! Αυτών που αγωνιούν αν αύριο θα έχουν το μαγαζάκι τους, αν θα καταφέρουν να τη γλιτώσουν απ' τα νύχια των μονοπωλίων και τη φορομπηχτική επίθεση της κυβέρνησης!».

Ο Στ. Κότο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, κάλεσε τους 500.000 νέους που ψηφίζουν πρώτη φορά να κάνουν τη διαφορά ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις τοπικές εκλογές. «Γιατί μας αξίζει μια ζωή με δικαιώματα, κόντρα στη μιζέρια και τα αδιέξοδα που μας καταδικάζουν η ΕΕ και τα κόμματά της», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν στο χέρι τους νέους, όπως αποδείχτηκε με τους μεγάλους μαθητικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, τους αγώνες όπου το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης. «Αυτός ο αγώνας που έχει προηγηθεί, ήρθε η ώρα να δυναμώσει και να εκφραστεί και με ψήφο στο ΚΚΕ στις 26 Μάη!», υπογράμμισε.


Ο Στ. Κότο
Ο Στ. Κότο

Ο Απ. Ριζόπουλος
Ο Απ. Ριζόπουλος

Η Μ. Γαβαλά
Η Μ. Γαβαλά
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(14/5/2019)
Το πρόγραμμα του Δ. Κουτσούμπα(11/5/2019)
Σύσκεψη του ΚΚΕ με πυροσβέστες(30/3/2019)
ΑΤΙΤΛΟ(10/1/2019)
Αύριο Τετάρτη η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα(2/11/2010)
Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα(28/10/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org