Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Λαϊκή Συσπείρωση» για να εκλεγούν περισσότεροι αξιόπιστοι σύμμαχοι των εργαζομένων

Στο εργοτάξιο του αεροδρομίου «Μακεδονία» περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Στο εργοτάξιο του αεροδρομίου «Μακεδονία» περιόδευσε το Σάββατο ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Φλεβάρη, και συζήτησε με τους εργαζόμενους του εργοταξίου για τα ζητήματα του κλάδου των κατασκευών, αλλά και για αυτά των ερχόμενων εκλογών.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέδειξε την ουσιαστική διαφορά του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και τους «εκλεκτούς» τους σε δήμους και Περιφέρειες, επικαλούμενος την πολύτιμη πείρα των εργαζομένων. «Οι άνθρωποι του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν εμφανίζονται μόνο προεκλογικά, αλλά είναι οι μόνοι που βρίσκονται σταθερά στους χώρους δουλειάς, μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Από την άλλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επί της ουσίας δεν βγάζουν άχνα για τα σοβαρά προβλήματα και συνταξιδεύουν στο ίδιο "κότερο", αυτό του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, της αντιδραστικής ΕΕ, της πολιτικής που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας για τα κέρδη των λίγων».

Πρόσθεσε πως σχετικά με τα «απαραίτητα αυτά έργα, όπως το μετρό και η επέκταση του αεροδρομίου, εμείς δεν πανηγυρίζουμε και δεν κόβουμε κορδέλες, καθώς είναι έργα ακριβοπληρωμένα, τα οποία στη συνέχεια διαχειρίζονται επιχειρηματικά συμφέροντα όπως η "Fraport", βγάζοντας τεράστια κέρδη εκμεταλλευόμενα τις λαϊκές ανάγκες. Αντιθέτως, εμείς συνεχίζουμε την πίεση και για έργα όπως σχολεία, νοσοκομεία και έργα πολιτικής προστασίας, που ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τεράστιες ελλείψεις σ' αυτά, δεν θεωρούνται "επιλέξιμα", καθώς δεν αποφέρουν κέρδη για τους επιχειρηματίες».

«Ολοι τους μιλάνε για ανάπτυξη και για έργα», πρόσθεσε, «κανείς όμως δεν μιλά για τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Την ίδια ώρα που αυτοί πανηγυρίζουν, οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μισθούς πολύ κατώτερους των πραγματικών αναγκών».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν στις ερχόμενες εκλογές τα αστικά κόμματα, τα οποία «ζητούν την ψήφο του λαού για να την αξιοποιήσουν ως "συγχωροχάρτι" για την πολιτική που εφάρμοσαν. Να τιμωρηθούν. Να κάνουμε την πραγματική διαφορά ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε όλες τις κάλπες, ενισχύοντας την οργάνωση και τον αγώνα και εκλέγοντας αξιόπιστους συμμάχους των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org