Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδίκη της ισραηλινής κατοχής και της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης

Το ψήφισμα που θυροκολλήθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ

Το ψήφισμα από τους φορείς που διοργάνωσαν την κινητοποίηση, το οποίο διαβάστηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας και επιδόθηκε στις πρεσβείες του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Καταδικάζουμε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, τις δολοφονικές επιθέσεις στον Παλαιστινιακό λαό με δεκάδες νεκρούς, που αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν, και που βρίσκουν την πλήρη στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. (...)

Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του "θύτη" με το "θύμα". (...)

Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή "ξεπλένει" τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, αναβαθμίζοντας διαρκώς την πολιτική - οικονομική - στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Καμία ανοχή στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παρουσιαστεί ως μη συμμετέχουσα στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, την ώρα που στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" εμπλέκει ολοένα πιο βαθιά τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, αξιοποιώντας τη βάση της Σούδας και όλο το πλέγμα βάσεων και στρατηγείων στη χώρα μας για μια σειρά από πολεμικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια των κυβερνητικών επιτελείων να παρουσιαστεί η ΕΕ ως θεματοφύλακας της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή. (...)

Απαιτούμε:

-- Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

-- Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.

-- Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.

-- Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

-- Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

-- Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

-- Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

-- Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

-- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-- Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ