Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα

Μαζική ήταν η συμμετοχή των Θεσσαλών στην Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης που οργάνωσαν την Κυριακή 13 Μάη στη Λάρισα οι Γραμματείες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ.

Στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό αφιέρωμα, με τραγούδια του αγώνα και της ειρήνης.

Στην ομιλία της η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, έκανε ειδική αναφορά στο Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ, που εδρεύει στην 1η Στρατιά στη Λάρισα και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αναφέρθηκε επίσης στις πληροφορίες για ανάπτυξη αμερικανικών drones τύπου «MQ-9 Reaper» στην αεροπορική βάση Λάρισας, που σύντομα θα αρχίσουν να επιχειρούν από εκεί, σε πρώτη φάση υπό το πρόσχημα εξάμηνης «συνεκπαίδευσης» με αντίστοιχα ελληνικά μέσα, και τα οποία θα κάνουν συλλογή πληροφοριών, παρακολούθηση και αναγνώριση σε μια εκτεταμένη ζώνη, από τη Βόρεια Αφρική και το Σουέζ μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα.

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιάννης Σκόκας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι οι λαοί της περιοχής έχουν όλοι τον ίδιο αντίπαλο: «Τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους».

Αμέσως μετά ξεκίνησε η μεγάλη πορεία, με πρώτη στάση στην είσοδο του ΑΤΑ, όπου Αξιωματικός Υπηρεσίας παρέλαβε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς αντιιμπεριαλιστικά - αντιπολεμικά συνθήματα, η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας και μετά από μία και πλέον ώρα έφτασε στην Πύλη της 1ης Στρατιάς, σε εκπρόσωπο της οποίας επιδόθηκε το ψήφισμα, που εναντιώνεται στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τέλος, οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολικό κάψιμο της ΝΑΤΟικής σημαίας, δίνοντας υπόσχεση για συνέχεια των αγώνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα απ' άκρη σ' άκρη της χώρας(16/4/2019)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα(9/5/2018)
Στις 13 Μάη η Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης(4/5/2018)
Στις 13 Μάη η Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης(3/5/2018)
Συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Πέμπτη(5/7/2016)
Συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 7 Ιούλη(3/7/2016)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org