Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στα νέα διόδια

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν φορείς και Σωματεία της Καβάλας, σήμερα Τρίτη 15 Μάη, στη 1 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, ενάντια στην εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην Ασπρη Αμμο, στην Εγνατία Οδό, καλούν με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων Ν. Καβάλας. Καλούν τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο χαράτσωμα που επιχειρείται με την εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην Ασπρη Αμμο, που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσω του υπουργείου Μεταφορών και της «Εγνατίας Οδού ΑΕ».

Να απαιτήσουν: Κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων. Δρόμους ελεύθερους, ασφαλείς, για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός. Κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Τα οδικά έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού. Να κατασκευάζονται γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε να κινούνται με ασφάλεια οι διερχόμενοι. Συγκοινωνίες δημόσιες, φτηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές. Σταμάτημα κάθε δίωξης και ακύρωση κάθε καταδίκης όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.

Κάλεσμα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ καλεί το λαό να εκφράσει την αντίθεσή του στην κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Σημειώνει ότι «τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας και γενικότερα του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις, μαζί και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων». Επιπλέον, αναφέρει ότι «ο νέος αυτός σταθμός διοδίων εκτός από το νέο χαράτσωμα θα πολλαπλασιάσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης με παράλληλη περιβαλλοντική επιβάρυνση». Και σημειώνει ότι «βασική στόχευση της κυβέρνησης είναι να "γεμίσει" η Εγνατία Οδός με διόδια, ώστε πιο εύκολα και με την ανάλογη "προίκα" να ξεπουληθεί στους ιδιώτες».

Καλεί το λαό να μην ξεγελαστεί από υποκριτικές φωνές που πάνε να τον εγκλωβίσουν σε παζάρια για το κόστος και να τον πείσουν ότι πρέπει να πληρώνει, αλλά «αναλογικά» και «μελετημένα»!

Να διεκδικήσει: Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων. Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες. Να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Να καταργηθούν όλα τα διόδια.

Τέλος, σημειώνει ότι το ΚΚΕ «για το ζήτημα των μεταφορών, της ελεύθερης, απρόσκοπτης και ασφαλούς μεταφοράς έχει θέσεις και προτάσεις που ξεκινούν από τη θέση ότι και τους δρόμους - όπως και όλα τα συγκοινωνιακά δίκτυα - τα έχουν κατασκευάσει με τον ιδρώτα τους και από τις τσέπες τους οι εργαζόμενοι και γι' αυτό έχουν δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν δωρεάν, χωρίς εμπόδια, χωρίς κριτήριο να είναι ξανά η τσέπη τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ