Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για το βιομηχανικό προλεταριάτο στις 19 Μάη

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι με τη «Ρωμιοσύνη»

Το Σάββατο 19 Μάη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145, σταθμός ΗΣΑΠ «Περισσός»), με θέμα «Το βιομηχανικό προλεταριάτο, πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Μπροστά στην εκδήλωση ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με στελέχη της ΤΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ.

Κορύφωση μιας πλούσιας δραστηριότητας

Μιλώντας για την εκδήλωση, ο Θοδωρής Πάσχος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σημειώνει ότι αυτή προετοιμάζεται με μεράκι και με καλά οργανωμένο πολιτικό άνοιγμα από την Οργάνωση εδώ και καιρό. «Αποτελεί σε αυτήν τη φάση κορύφωση μιας ολόκληρης πολιτικής δραστηριότητας, που ξεκίνησε με τη δημοσίευση της Διακήρυξης της ΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος. Από τότε έγιναν δεκάδες συσκέψεις με εργαζόμενους από χώρους δουλειάς, συζήτηση με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, οι οποίοι βοηθούν επίσης στο πολιτικό άνοιγμα, συμβάλλουν στο σχεδιασμό που υπάρχει. Ακολούθησαν εκδηλώσεις ανά κλάδο, όπως στο Μέταλλο, στο Φάρμακο, στην Ενέργεια, στην ΕΥΔΑΠ και αλλού. Φτάνουμε δηλαδή στην εκδήλωση μέσα από μία πορεία πλούσιας συζήτησης, κατά την οποία επιδιώξαμε να αναδείξουμε την ανάγκη ολόπλευρης ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Να αναδείξουμε διαχρονικά τη συμβολή του Κόμματος σε όλες τις κρίσιμες καμπές της ταξικής πάλης, να εμβαθύνουμε στα συμπεράσματα που προκύπτουν ώστε να γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί στην πάλη που διεξάγουμε σήμερα. Τις μέρες που απομένουν, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε η εκδήλωση στις 19/5 να είναι πετυχημένη και έτσι όπως πρέπει να είναι μία εκδήλωση με αυτό το περιεχόμενο για τα 100 χρόνια του Κόμματος. Να γεμίσει δηλαδή από εργατόκοσμο από βιομηχανικούς κλάδους. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο βιομηχανικός εργάτης ως εμπροσθοφυλακή της εργατικής τάξης και πως αυτό το τμήμα της εργατικής τάξης πρώτα και κύρια χρειάζεται να συμπορευτεί, οργανωθεί και να παλέψει με το ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει συνολικά η πάλη της εργατικής τάξης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Η εργατική τάξη να βάλει τη σφραγίδα της με ισχυρό ΚΚΕ

Ο Στάθης Σταθουλόπουλος, μέλος της ΤΕ Βιομηχανίας, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να ισχυροποιείται το Κόμμα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας. Οπως είπε, «η ίδια η πορεία που έχει διαγράψει στα 100 του χρόνια το Κόμμα, αποδεικνύει ότι οι κομμουνιστές είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της πάλης. Με αφορμή τη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνουμε, απευθύνουμε κάλεσμα στους βιομηχανικούς εργάτες να ακούσουν την πρόταση του Κόμματος, να στρατευτούν στο πλάι μας. Παλεύουμε να στήσουμε το Κόμμα σε κάθε χώρο δουλειάς για να προωθούμε πιο αποτελεσματικά την πολιτική του πρόταση». Ο Σ. Σταθουλόπουλος σημειώνει ότι είναι στοίχημα για τους κομμουνιστές στα εργοστάσια να πείσουν τους συναδέλφους τους ότι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ είναι μονόδρομος. «Συχνά ακούμε ότι έχουμε δίκιο, όμως ότι αυτά που λέμε είναι δύσκολο να γίνουν, ότι ο σοσιαλισμός απέτυχε», αναφέρει, τονίζοντας ότι τα 100χρονα του ΚΚΕ δίνουν την ευκαιρία «να απαντήσουμε πειστικά στους προβληματισμούς των εργατών. Να αναδείξουμε τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό, αλλά και τη σύγχρονη αντίληψη του Κόμματος, που παίρνει υπόψη τις αδυναμίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του περασμένου αιώνα». Το στέλεχος του Κόμματος προσθέτει ότι «μέσα από την πολύμορφη δράση μας δίνουμε τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών, για να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η ανασύνταξη του κινήματος. Καθημερινά συγκρουόμαστε με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και το σχεδιασμό του, που θέλει τους εργάτες στοιχισμένους πίσω από τους στόχους των βιομηχάνων, όπως φαίνεται και από το περιεχόμενο που προσπαθεί να δώσει η ΓΣΕΕ στην απεργία της 30ής Μάη. Εμείς θέλουμε η εργατική τάξη να βάλει τη σφραγίδα της, να δυναμώσει την αναμέτρηση με την εργοδοσία και η ενίσχυση του ΚΚΕ στους τόπους δουλειάς είναι η πιο βασική προϋπόθεση».

Συλλογική προετοιμασία με μεράκι στο πνεύμα του συνθήματος της εκδήλωσης

Η Καλλιόπη Σπεθογιάννη, στέλεχος της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» για το καλλιτεχνικό μέρος που θα πλαισιώσει την εκδήλωση. Πριν την ομιλία, θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο, το οποίο επιμελήθηκε η Οργάνωση, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Η Κ. Σπεθογιάννη μάς ενημερώνει μάλιστα ότι θα μοιραστεί σε όλους ένα αναμνηστικό σε μορφή εφημερίδας, με διάφορα άρθρα του «Ριζοσπάστη» και φωτογραφίες που αποτυπώνουν μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος από τους κλάδους της Βιομηχανίας και την αναντικατάστατη συνεισφορά του ΚΚΕ σε αυτές. Οσο για το δρώμενο, «στόχος είναι να αναδειχτεί ότι το ΚΚΕ μέσα από τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του έχει ριζώσει βαθιά μέσα στο εργατικό κίνημα, και βέβαια την πρωτοπορία του, το βιομηχανικό προλεταριάτο. Οτι έχει δεσμούς ακατάλυτους με την εργατική τάξη, πολλές φορές ποτισμένους με το αίμα κομμουνιστών και άλλων πρωτοπόρων αγωνιστών εργατών. Η ίδια προσπάθεια γίνεται και στο αναμνηστικό το οποίο φτιάχτηκε με υλικό που μαζεύεται εδώ και αρκετά χρόνια από την Οργάνωση Βιομηχανίας, είτε με αφορμή άλλες εκδηλώσεις είτε από την προσπάθεια να εκδοθούν μπροσούρες με την ιστορία των αγώνων και της συμβολής του ΚΚΕ σε κάθε κλάδο της Βιομηχανίας ξεχωριστά», αναφέρει το στέλεχος του Κόμματος. Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, σημειώνει ότι «συγκροτήθηκε μία ομάδα από συντρόφους που ανέλαβαν τη δημιουργία και την επιμέλεια του δρώμενου, του αναμνηστικού, του προπαγανδιστικού υλικού κ.λπ. Για όλα αυτά δούλεψαν συλλογικά με σκέψεις και προσωπική εργασία δεκάδες σύντροφοι από την Οργάνωση, με στόχο να αναδειχτεί όσο πιο εύστοχα γίνεται το ίδιο το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται και στον τίτλο της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ