Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Περήφανα βαδίζουμε στα ηρωικά χνάρια της 100χρονης Ιστορίας μας

Μεγάλη εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό, με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό

Το Σάββατο 12 Μάη, στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό πραγματοποιήθηκε άλλη μια μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι ΚΟ Αργυρούπολης και Ελληνικού του ΚΚΕ και είχε τίτλο «Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού».

Η πλατεία, με τις κόκκινες σημαίες του Κόμματος να ανεμίζουν, γέμισε με μέλη και φίλους του Κόμματος, με νεολαία και μεγαλύτερους, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Οργανώσεων, έδωσαν το «παρών» σε αυτήν τη γιορτή. Τιμώντας έτσι τους αγώνες του ΚΚΕ, που αταλάντευτα δίνει εδώ και 100 χρόνια, με στόχο τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Δίνοντας το στίγμα αυτών των εκδηλώσεων τιμής στην 100χρονη Ιστορία του ηρωικού ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια ύπαρξης και δράσης του Κόμματός μας, συζητάμε μάχιμα για την Ιστορία μας, που μας κάνει περήφανους να συνεχίζουμε σήμερα τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης. Περήφανους να βαδίζουμε στα χνάρια όλων αυτών των ηρωικών γενιών που προηγήθηκαν, έχοντας ανάμεσά μας βετεράνους από τις ηρωικές δεκαετίες του Κόμματος. Ανταμώνουμε το "σήμερα" με το "χτες", τιμώντας κάθε σελίδα της 100χρονης Ιστορίας του ΚΚΕ, που ταυτίζεται με ό,τι πιο σημαντικό έχει να δείξει η νεότερη Ιστορία της πατρίδας μας.


Οι εκδηλώσεις μας όλη αυτήν τη χρονιά, όπως και αυτές που προηγήθηκαν για σημαντικές επετείους, είναι δεμένες με την απάντηση που πρέπει να δοθεί στην εχθρική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι εκδηλώσεις που έχουν στο κέντρο της προσοχής την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Και αυτό σημαίνει το Κόμμα μας να γίνει πιο ικανό να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.

Με όπλο τα διδάγματα που απορρέουν από την 100χρονη, γεμάτη αγώνες και θυσίες πορεία του Κόμματος, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Ωστε με ισχυρές Κομματικές Οργανώσεις να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή της βαρβαρότητας της καπιταλιστικής εξουσίας, που φέρνει συνεχή αντιλαϊκά μέτρα και κάνει το λαό να υποφέρει...».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με συναυλία από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», που ξεκίνησε με το κομμάτι «Οδηγητής» και τους ήχους του να απλώνονται σε ολόκληρη την περιοχή. Ακολούθησαν κομμάτια που συνδέθηκαν με το ταξικό κίνημα της χώρας και με το Κόμμα, ενώ έγινε σύντομη περιγραφή για την ιστορία που υπήρχε πίσω από πολλά κομμάτια.


Ο Ν. Σοφιανός
Ο Ν. Σοφιανός

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ