Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΓΕ
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης χαιρετίζει τη συγκέντρωση
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης χαιρετίζει τη συγκέντρωση
Αμεση και μαχητική απάντηση δόθηκε στο νέο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη από το κράτος του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χτες το απόγευμα στην ισραηλινή πρεσβεία η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Στην κινητοποίηση, η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι την παλαιστινιακή πρεσβεία, κάλεσαν επίσης το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και άλλοι φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Η συγκέντρωση έστειλε μήνυμα λαϊκής καταδίκης της απόφασης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και των συνεχών επιδρομών του Ισραήλ ενάντια στη Συρία μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα, στην παλαιστινιακή πρεσβεία εκφράστηκε η αλληλεγγύη των συγκεντρωμένων στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, που το τελευταίο διάστημα και ειδικά από χτες, μέρα εγκαινίων της νέας αμερικάνικης πρεσβείας, θρηνεί δεκάδες θύματα από τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.

Εξω απ' την αστυνομοκρατούμενη πρεσβεία του Ισραήλ, που ήταν ζωσμένη από κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ, υψώθηκαν παλαιστινιακές σημαίες και αντήχησαν συνθήματα όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών». Χαιρετισμό επιτόπου απηύθυναν οι Γρ. Αναγνώστου, απ' τη Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, και Εφη Χαλιού, απ' το ΠΑΜΕ.

Το ταξικό εργατικό κίνημα στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού

Εξω από την ισραηλινή πρεσβεία
Εξω από την ισραηλινή πρεσβεία
Η Εφη Χαλιού μετέφερε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Καταδίκασε την προσπάθεια ταύτισης του θύτη με το θύμα, αναφερόμενη στο πρόσφατο κατάπτυστο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ρίχνει το φταίξιμο για τις δολοφονίες τους στους ίδιους τους αγωνιστές Παλαιστίνιους.

Κατήγγειλε επίσης την πολιτική, οικονομική αλλά και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που διαρκώς αναβαθμίζεται, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Εμείς και σήμερα από εδώ βροντοφωνάζουμε: "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!"

Η συγκυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επεμβάσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα κέρδη των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής.

Απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Στην παλαιστινιακή πρεσβεία

Αμέσως μετά και αφού αντιπροσωπεία των φορέων πέρασε τον αστυνομικό κλοιό και θυροκόλλησε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν έως την πρεσβεία της Παλαιστίνης, όπου κάτω απ' τη μεσίστια παλαιστινιακή σημαία, τους υποδέχθηκε ο πρέσβης, Μ. Ε. Τουμπάσι.

Εκεί, παίρνοντας το λόγο ο Στ. Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, καταδίκασε την επιθετικότητα του Ισραήλ αλλά και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. «Λαός που αγωνίζεται στο τέλος νικάει», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Παλαιστίνιος πρέσβης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Παλαιστινιακού λαού για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα του για να αποκτήσει μια ελεύθερη πατρίδα. Χαρακτήρισε μαύρη τη χτεσινή μέρα με τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες και επισήμανε ιδιαίτερα το συμβολισμό της υλοποίησης της απόφασης για μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας απ' το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ τη μέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια κατοχής. «Συνεχίζουμε τον αγώνα με τη συμπαράστασή σας», κατέληξε.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ΟΓΕ η Χριστίνα Σκαλούμπακα, τονίζοντας ότι η ΟΓΕ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, ενώ η Ευγενία Παπαμακαρίου από την ΕΕΔΔΑ διάβασε στους συγκεντρωμένους το ψήφισμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ