Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ολοι στους δρόμους του αγώνα, της ειρήνης, της αλληλεγγύης των λαών

Στη δήλωσή του από την εκδήλωση υποδοχής των μαραθωνοδρόμων της 38ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου τα μεγάλα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της καπιταλιστικής οικονομικής ανάκαμψης δεν επιλύονται μόνο με αντιλαϊκά, μνημονιακά ή άλλα βάρβαρα μέτρα. Συνεχώς τα κράτη προσπαθούν να βρουν νέες αγορές, νέες σφαίρες επιρροής, έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών άλλων χωρών, έλεγχο των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, εμπορευμάτων κ.ά. Κι όταν αυτά τα ζητήματα, τα προβλήματα δεν επιλύονται με τις διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, όπως λέμε, τότε όλο και πιο συχνά προχωράνε σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αλλωστε, ο πόλεμος είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα, βίαια κυρίως, στρατιωτικά μέσα.

Γι' αυτό και απ' αυτήν τη σκοπιά, οι μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα, εδώ στην Αθήνα, από τον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου περπατάνε οι μαραθωνοδρόμοι από το πρωί και έρχονται εδώ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου θα γίνει και η μεγάλη συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, την Ηπειρο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, βρίσκονται επί ποδός πολέμου.

Ολοι και όλες, είναι το κάλεσμά μας, στους δρόμους του αγώνα, στους δρόμους της ειρήνης, της φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να ζήσει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της περιοχής με ευημερία, με ειρήνη, με ανάπτυξη σε όφελός τους.

Καλή δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ