Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συνεχίστηκαν με πλούσιο πρόγραμμα και περιεχόμενο

Εκδηλώσεις έγιναν σε Ζωγράφου, Πρέβεζα και Τρίκαλα

Από τις εκδηλώσεις στην Πρέβεζα
Από τις εκδηλώσεις στην Πρέβεζα
Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, με πλούσιο, κεφάτο πρόγραμμα και με κυρίαρχο στο περιεχόμενό τους τον προβληματισμό για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις αγωνίες των μαθητών.

Στου Ζωγράφου, οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν το Σάββατο στην πλατεία Αγίου Θωμά στου Γουδή, όπου πραγματοποιήθηκαν τουρνουά πινγκ - πονγκ, παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον πόλεμο, ενώ ξεχώρισε η έκθεση για τον πόλεμο και την προσφυγιά από μαθητές σχολείων της περιοχής.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΝΕ απηύθυνε ο Δ. Βουρνάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους το προηγούμενο διάστημα. Παρουσιάστηκαν επίσης παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του ΕΠΑΛ Ζωγράφου, debate από μαθητές του ΕΠΑΛ πάνω στα θέματα της επικαιρότητας και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έγιναν συναυλίες σε ρυθμούς χιπ - χοπ από τους «Φρανκ», «Dason» και «Σφάλμα».

Την ίδια μέρα, στην Πρέβεζα, οι μαθητές γέμιζαν με χρώματα, μουσικές, τραγούδια και χορούς την πλατεία στα Δικαστήρια. Ανάμεσα στις δραστηριότητες περιλαμβάνονταν γκράφιτι ενάντια στον πόλεμο και τουρνουά tichu με κάρτες φτιαγμένες από μέλη και φίλους της ΚΝΕ εμπνευσμένες από το σύνθημα του Φεστιβάλ.

Εκ μέρους της Οργάνωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρ. Μπρίκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις, στον πόλεμο, στις αιτίες που τον προκαλούν και στους αγώνες των μαθητών. Το καλλιτεχνικό κομμάτι περιλάμβανε μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα από μαθητές με τίτλο «Να μην πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο», χορό από το Χοροχώρο Εκφραση και τους Soul - Flow Crew, μουσικό πρόγραμμα από τον MC Prev, που έγραψε ένα τραγούδι ειδικά για το Φεστιβάλ και συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε επίσης το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα. Το πρόγραμμα άνοιξε με συζήτηση εκπαιδευτικών και μαθητών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και το σημερινό σχολείο. Στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Το Ονειρο», στην οποία οι μαθητές των ΕΠΑΛ ξεδίπλωσαν τη δημιουργικότητά τους και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία χιπ - χοπ από τους Bill Rose και «Ματωμένη Λεπίδα» που ευχαρίστησαν την ΚΝΕ για την πρόσκληση και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ