Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) κατά την εκδήλωσή της το Σάββατο 31 Μάρτη, που ήταν αφιερωμένη στη Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, στο οποίο σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για:

-- Το συνεχιζόμενο χτίσιμο του Τείχους της Ντροπής που χωρίζει την παλαιστινιακή γη στα δύο κάνοντας την καθημερινότητα των Παλαιστινίων αβίωτη

-- Το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας με τραγικές συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων της

-- Τους συνεχιζόμενους εποικισμούς στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ, με το παράλληλο γκρέμισμα παλαιστινιακών οικισμών, τη βίαιη απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και με απώτερο στόχο, εκτός των άλλων, τον έλεγχο των υδάτινων πόρων.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε τις τελευταίες δολοφονίες και τραυματισμούς, από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν ειρηνικά στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ για να τιμήσουν τη Μέρα της Παλαιστινιακής Γης».

Και καταλήγει:

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, που απροκάλυπτα στηρίζουν το Ισραήλ σε κάθε επιθετική του ενέργεια. Την Ευρωπαϊκή Ενωση που δυναμιτίζει τα θεμέλια του παλαιστινιακού κράτους κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και τα θύματά τους. Τον ΟΗΕ που αρνείται να απαιτήσει την εφαρμογή των ίδιων του των Αποφάσεων. Την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στην πράξη τορπιλίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού με τις στρατιωτικές και εμπορικές συμφωνίες που κλείνει με το Ισραήλ, στο όνομα της αναβάθμισης της χώρας μας στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο πολεμικής σύρραξης το λαό μας.

Οφείλουμε όλοι μαζί να σταθούμε αλληλέγγυοι με τον Παλαιστινιακό λαό για:

  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου».

Παράλληλα, η ΕΕΔΔΑ πραγματοποιεί το Πασχαλινό παζάρι αλληλεγγύης έως την Πέμπτη 5 Απρίλη (από 10.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ.) στα γραφεία της (Ηπείρου 5, 5ος όροφος, τηλ. 210.3813.052) που περιλαμβάνει χειροποίητα είδη (λαμπάδες, στεφάνια, κουλουράκια, μαρμελάδες, ελιές, κοσμήματα, κ.ά.)


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org