Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γιώργης Τσαρουχάς παράδειγμα στο δρόμο του αταλάντευτου αγώνα

MotionTeam

Εκδήλωση τιμής για τον Γιώργη Τσαρουχά, δολοφονημένο στέλεχος του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, πραγματοποίησε χτες η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, τίμησε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τα θύματα της χούντας, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλους όσοι στάθηκαν αλύγιστοι στα βασανιστήρια, στις φυλακές και τις εξορίες.

Ο Γ. Τσαρουχάς, στις 9/5/1968, ύστερα από μια μακρόχρονη αγωνιστική πορεία από τη δεκαετία του '30, δολοφονήθηκε από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967. Στάθηκε πιστός στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, υπήρξε ικανότατο στέλεχος του ΚΚΕ, άξιος καθοδηγητής, αγαπητός σύντροφος και φίλος των κομμουνιστών και ευρύτερα των δημοκρατών της Θεσσαλονίκης, όπου έδρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Χρήστος Κυγιάκης, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, 49 χρόνια μετά το μαρτυρικό του θάνατο, ο Γιώργης Τσαρουχάς, γνήσιο τέκνο του λαϊκού κινήματος, του τιμημένου ΚΚΕ, μας δείχνει με τη ζωή του και το θάνατό του το δρόμο του αταλάντευτου αγώνα, για την κατάργηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τη νίκη του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Ο σύντροφος σηματοδοτεί μια γενιά κομμουνιστών που δεν συμβιβάστηκαν ούτε με την ανοιχτή τρομοκρατία των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών της αστικής τάξης, ούτε όμως και με τις αυταπάτες - τις Σειρήνες της υποταγής που καλούσαν το ΚΚΕ στο δρόμο του ευρωκομμουνισμού, δηλαδή στο δρόμο της παραίτησης από την ταξική πάλη.

(...) Ο πιο συνεπής όρκος που δίνουμε εδώ μπροστά στον τάφο του συντρόφου μας, είναι ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα ξεπεράσουμε αδυναμίες και κενά που έχουμε ώστε να γίνουμε πιο ικανοί στην οργάνωση της πάλης του λαού, για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Για να δοθεί οριστικό χτύπημα στο ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα. Να γίνουμε ικανότεροι στη διαπαιδαγώγηση εκείνης της στρατιάς που θα βάλει λουκέτο στον παλιό κόσμο και θα χτίσει με νέα υλικά την κοινωνία που θα απελευθερώσει πλήρως τον άνθρωπο».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τις Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ΕΔΥΕΘ και την ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ