Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
«Πρωταγωνιστές» στην παραχάραξη της Ιστορίας

«Πρωταγωνιστές» στη βρώμικη επιχείρηση της ΕΕ για την παραχάραξη της Ιστορίας αναδείχτηκαν τις προηγούμενες μέρες τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με μια ανιστόρητη προσπάθεια έσπευσαν να ανακατέψουν τη μέρα νίκης των λαών επί του φασισμού με τα πανηγύρια για την «επέτειο ίδρυσης» της ιμπεριαλιστικής ένωσης της ΕΕ, τη λεγόμενη «μέρα της Ευρώπης».

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν το υπουργείο Εξωτερικών και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, για τη «μέρα της Ευρώπης», που έχει καθιερώσει η ΕΕ στην προσπάθειά της να «σβήσει» από τη λαϊκή μνήμη την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών αλλά και τα σύγχρονα διδάγματα που απορρέουν απ' αυτή, κάνοντας λόγο για εορτασμό που «συμπίπτει με μιαν άλλη, κορυφαία στιγμή για την ήπειρό μας, τη νίκη των λαών κατά του φασισμού. Το ευγενικό όραμα της Ενωμένης Ευρώπης πάνω από όλα αντανακλούσε την αγωνία των Ευρωπαίων να μην δουν ξανά ποτέ πόλεμο και ποτέ πια φασισμό στην ήπειρό μας»!

Τα ίδια επανέλαβε και μια μέρα πριν, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Brexit, λέγοντας πως «γιορτάζουμε την ημέρα της Ευρώπης και, ταυτόχρονα, τη μεγάλη νίκη των λαών κατά του φασισμού με την κατάληψη του Βερολίνου από τον Κόκκινο Στρατό», προσθέτοντας ότι «τα δύο γεγονότα νομίζω ότι θα πρέπει να συνδυαστούν στο μυαλό μας, όταν μιλάμε για το μέλλον της Ευρώπης», διότι, κατά τον ίδιο, «το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι αυτό που οδηγεί σε συνεχή πτώση του βιοτικού επιπέδου των λαών, σε υπονόμευση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου»! Είπε ακόμα ότι «όταν επικρατούν αυτές οι τάσεις, δεν καταλήγουν απλώς σε γεγονότα όπως το Brexit, αλλά οδηγούν και σε κατάρρευση τα εθνικά πολιτικά συστήματα, όπως είδαμε πρόσφατα στις γαλλικές, αλλά όχι μόνο, εκλογές».

Την απάντηση στη σχετική συζήτηση πήρε από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η 9η Μάη ήταν, είναι και θα είναι Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης και δεν συνδυάζεται με καμιά "μέρα της Ευρώπης". Πρόκειται για ένα εφεύρημα η "μέρα της Ευρώπης", ουσιαστικά για να ξεχαστεί, να ξαναγραφτεί η Ιστορία. Η εικόνα της κόκκινης σημαίας και του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο δεν πρόκειται να ξεχαστεί, επειδή δεν πρόκειται να ξεχαστούν και οι ελπίδες που υπήρχαν τότε στον κόσμο και που σήμερα φαίνεται ότι χτυπιούνται από αυτές τις σημερινές εξελίξεις και, βεβαίως, πάνω από όλα η ελπίδα για οριστικό ξερίζωμα του φασισμού, το οποίο σημαίνει και χτύπημα της μήτρας του καπιταλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ