Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες

Σε ανακοίνωσή του για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Οπως είπε σήμερα και ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ "τώρα τρέχει" για να ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, που θα κόβει δύο ακόμη συντάξεις, ένα ακόμα μηνιάτικο για όσους έχουν δουλειά, ενώ στην Παιδεία θα διατηρήσει μειωμένες τις δαπάνες σε όλες τις βαθμίδες, οι οποίες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αγγίζουν το 70%, με τον κόφτη να περιμένει στη γωνία για νέες μειώσεις.

"Τρέχει" για να γενικεύσει τη μερική απασχόληση στην εκπαίδευση των χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, να δώσει φτηνούς εργαζόμενους, με την ταμπέλα της μαθητείας, σε εργοδότες που θα επιδοτούνται με ζεστό χρήμα.

"Τρέχει" φυσικά και το "παραμύθιασμα" για τα ακριβά μεταπτυχιακά που παραμένουν, και τη δωρεάν φοίτηση σ' αυτά, που όμως προϋποθέτει την απλήρωτη εργασία στα ιδρύματα, για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων στα ΤΕΙ που θα βαπτιστούν "αναβάθμιση", για διετές νηπιαγωγείο που ήδη ισχύει, αλλά δεν εφαρμόζεται, λόγω ελλείψεων σε υποδομές και εκπαιδευτικούς.

Οσο για τις εξαγγελίες γύρω από το εθνικό απολυτήριο και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όχι μόνο δεν χτυπούν την παραπαιδεία, αλλά τη θεριεύουν. Η απάντηση στη θρασύτητα του πρωθυπουργού είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ