Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Αθάνατοι οι ήρωες της Αντιφασιστικής Νίκης

Ο Χρ. Τσιντζιλώνης
Ο Χρ. Τσιντζιλώνης
Αθάνατοι! Με αυτή την αναφώνηση από τους δεκάδες συγκεντρωμένους ολοκληρώθηκε η χτεσινή εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για την 9η Μάη, που πραγματοποιήθηκε στον ιερό χώρο της Καισαριανής, μπροστά στη μάντρα που ποτίστηκε με το αίμα εκατοντάδων κομμουνιστών και αντιστασιακών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στην εκδήλωση μίλησε ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και διαβάστηκε χαιρετιστήρια επιστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (FIR).

Μετά την ομιλία, στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν επίσης ο Κώστας Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του «Σπιτιού του Αγωνιστή», ο Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ και ο Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής.

Ο Χρ. Τσιντζιλώνης αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των λαών της Σοβιετικής Ενωσης και του Κόκκινου Στρατού στο τσάκισμα του φασισμού και ανέδειξε τη συμβολή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο, και ειδικά για την Ελλάδα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που καθήλωσαν εκατοντάδες εχθρικές μεραρχίες, στηρίζοντας αποφασιστικά τον αντιφασιστικό αγώνα. «Βασική δύναμη του τιτάνιου αγώνα, ψυχή και καθοδηγητής του ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα και πριν από όλα το ηρωικό ΚΚ των μπολσεβίκων της Σοβιετικής Ενωσης. Εκατομμύρια κομμουνιστές έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη συντριβή του φασισμού», συμπλήρωσε.


Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αναφερόμενος στην πολιτική της ΕΕ και στον αντικομμουνισμό στον οποίο πρωτοστατεί, στα κράτη - μέλη της που στήνουν ναζιστικά μνημεία και διώκουν κομμουνιστές και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή, υπογράμμισε ότι κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να εφησυχάζει.

«Με την ενδυνάμωση του ταξικού εργατικού κινήματος τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τη μεγαλειώδη ΕΑΜική Αντίσταση, τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944 και την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ. Τιμάμε τους ήρωες κομμουνιστές που έπεσαν στους σκληρούς αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας, την πρόοδο και την προκοπή του λαού μας, για το σοσιαλισμό. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944, με ένταση της ταξικής πάλης, με αντεπίθεση ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας...», σημείωσε μεταξύ άλλων, κλείνοντας, ο Χρ. Τσιντζιλώνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ