Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ
Ακόμα αναζητείται αρμοδιότητα

Τη διερεύνηση για το ...αν έχει λόγο ύπαρξης συνέχισε και χτες, κατά την τρίτη της συνεδρίαση, η Προανακριτική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας του Γ. Παπαντωνίου... Υπενθυμίζεται ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι στην Ολομέλεια ψήφισαν την πρόταση για τη σύσταση της Προανακριτικής, «ξαφνικά» από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής «ανακάλυψαν» ότι υπάρχουν νομικά κωλύματα σχετικά με τις αρμοδιότητες και το περιεχόμενό της.

Τη στάση αυτή της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων στηλίτευσε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, καθώς ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης, μέλος της Επιτροπής, ανέδειξε τις ευθύνες που φέρουν τα κόμματα αυτά για την όλη κατάσταση, ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας.

Κατά τη χτεσινή τρίτη συνεδρίαση, πληροφορίες έκαναν λόγο - καθώς η Επιτροπή συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών - ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παραδέχτηκε πως «διαφαίνεται αναρμοδιότητα» της Επιτροπής για το αδίκημα των εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, και αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, τη συγκεκριμένη περίοδο που αποφασίστηκε να διερευνήσει η Επιτροπή.

Παρ' όλα αυτά, αναφέρθηκε, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες, μήπως και καταφέρει η Επιτροπή και αποκτήσει περιεχόμενο. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή αμέσως μετά τη συνεδρίαση, «ζητήθηκαν και απεστάλησαν στην Επιτροπή τρεις δικαστικές αποφάσεις: α) η με αριθμό 618/2015 του Εφετείου Αθηνών, β) η με αριθμό 859/2016 του Εφετείου Αθηνών και η με αριθμό 679/2017 του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών. Οι αποφάσεις αυτές αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις αυτές. Επίσης η Επιτροπή εμμένει στην αρχική της απόφαση να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ