Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών». Στάση εργασίας στους ΟΤΑ αύριο και συγκέντρωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, στις 8 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

Τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ και «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, που «προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία. Για να μη θεσμοθετηθεί Δίχρονη Προσχολική Αγωγή», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ).

Παράλληλα, καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως και οι προηγούμενες, δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο προς την κατεύθυνση της θεσμοθέτησης της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με την ταυτόχρονη κάλυψη όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τη σχολική χρονιά 2017 - 2018 «οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία γίνονται με τους περιορισμούς που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια (υποχρεωτικότητα μόνο για νήπια, περιορισμοί στο Ολοήμερο κ.ά.)». Την ίδια στιγμή, οι αναγκαίες υποδομές υπολείπονται κατά πολύ ως προς τον αριθμό και την ποιότητά τους. Για τις δύο παρατάξεις στους ΟΤΑ η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» επισημαίνει πως «υπονομεύουν και τα δικαιώματα των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς (...) Υπονομεύουν το διαχρονικό αίτημα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος, την απόλυτα ώριμη και αναγκαία θεσμοθέτηση Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής». Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στη χτεσινή συνάντηση ΚΕΔΕ - ΠΟΕ ΟΤΑ αναδείχθηκε η κοινή στάση που έχουν στο ζήτημα αυτό.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» προβάλλει τα αιτήματα για: Αποκλειστικά δωρεάν Παιδεία για όλους. Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Προνήπια και νήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Ολοήμερο Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά. Σίτιση για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους. Ολα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους (νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους).

Στο μεταξύ, στους ΟΤΑ έχει κηρυχθεί στάση εργασίας αύριο από τις 7 π.μ. έως τις 12 μ., με τη ΔΑΣ ΟΤΑ, που καταγγέλλει επίσης την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, να καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αιτήματα όπως: Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς, με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων κ.ά. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ στο πλαίσιο της στάσης εργασίας καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 8 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ