Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την ερχόμενη Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την Κυριακή 14 Μάη θα πραγματοποιηθεί η 37η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υποδοχής των μαραθωνοδρόμων.

Με διακήρυξή της η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, «για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων».

Αναχώρηση πούλμαν

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 το πρωί, με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6.30 π.μ.

Πούλμαν επίσης ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Συγκεκριμένα:

-- 2οΔιαμέρισμα Αθήνας: 6.45 π.μ. Ν. Κόσμος - Φρατζή 68, 7 π.μ. Γούβα - Φιλολάου και Μετεώρων, 7.05 π.μ. Παγκράτι - Φιλολάου και Ιφικράτους.

-- Ιλιον: 6.50 π.μ. Δημαρχείο Πετρούπολης, 7 π.μ. ΟΤΕ Ιλίου (Ιδομενέως), 7.05 π.μ. εκκλησία Αγ. Αναργύρων, 7.10 π.μ. Καματερό - «Μελίνα».

-- Χαλάνδρι: 7 π.μ. πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ), 7.10 π.μ. εκκλησία Αγ. Παρασκευής.

-- Ν. Ηράκλειο - Ν. Ιωνία: 6.45 π.μ. Ν. Ηράκλειο - «Τρία Αστέρια», 7 π.μ. Νέα Ιωνία - ΟΤΕ.

-- Αγ. Δημήτριος: 6.30 π.μ. Δημαρχείο, 12 μ. Επιστροφή από τη Ραφήνα.

-- Πειραιάς: 6.15 π.μ. Δημοτικό Θέατρο, 6.30 π.μ. Κορυδαλλός - «Πλειάδες», 6.45 π.μ. Νίκαια - Περιβολάκι.

-- Κερατσίνι, 6.45 π.μ. πλατεία Λαού.

-- Ελευσίνα: 4 μ.μ. Δημοτικό Πάρκινγκ για Αγ. Παρασκευή.

Το πρόγραμμα της Πορείας

Το πρόγραμμα της Πορείας συνοπτικά έχει ως εξής: Στις 8 π.μ. η τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 8.30 π.μ. η εκκίνηση, στις 9.30 π.μ. άφιξη στη Ν. Μάκρη, στις 12 μ. στη διασταύρωση της Ραφήνας, στη 1.30 μ.μ. στο Πικέρμι, στις 2.30 μ.μ. στην Παλλήνη, στις 5.30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή. Ο τερματισμός θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με εκδήλωση υποδοχής, που θα περιλαμβάνει ομιλία, χαιρετισμούς και συναυλία.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

-- Την Κυριακή 21 Μάη πραγματοποιείται η Πορεία Ειρήνης της ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Θα ξεκινήσει στις 10 π.μ., από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, με κατάληξη στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης καλεί την Κυριακή 14 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Νταμάρια). Η πορεία θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

-- Το Σάββατο 20 Μάη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αμερικανική βάση του Ακτίου, στις 7 μ.μ., θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας στις 8.30 μ.μ., και συγκέντρωση με αντιπολεμική συναυλία στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ανδρούτσου της πόλης. Την κινητοποίηση διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Αρτας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, σωματεία εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

  • Συνεχίζεται στο μεταξύ η διακίνηση του λαχνού της ΕΕΔΥΕ για την οικονομική ενίσχυσή της μέχρι τις 15 Μάη. Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 22 Μάη, στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ