Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Απεργούν σήμερα οι μεταλλεργάτες όλης της χώρας

Με πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα και συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις, οι μεταλλεργάτες όλης της χώρας, συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα και υψώνουν το δικό τους ανάστημα στην πολιτική που για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, του κεφαλαίου, οδηγεί στη διάλυση έναν ολόκληρο κλάδο στρατηγικής, από τα ναυπηγεία μέχρι την αμυντική βιομηχανία. Ιδιωτικοποιεί τη ΛΑΡΚΟ, πλήττει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, συντρίβει τα εργασιακά δικαιώματα, τις ΣΣΕ χιλιάδων εργατών τους οποίους καταδικάζει στην ανεργία και τη φτώχεια.

Στην Αθήνα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών καλεί σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Μοναστηράκι. Στον ίδιο τόπο και ώρα καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στο Βόλο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Την απεργία κήρυξε η ΠΟΕΜ κάτω από το βάρος των εξελίξεων και τη θέληση των μεταλλεργατών, όμως το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει είναι ραμμένο στα μέτρα της ανταγωνιστικότητας, ανώδυνο για την αντιλαϊκή πολιτική.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, διεκδικώντας: την υπεράσπιση των ΣΣΕ «οργανώνοντας τη μάχη ενάντια σε κάθε προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων», ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, αγώνας κατά της φοροεπιδρομής, της αφαίρεσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων την ιδιωτικοποίηση Υγείας και Παιδείας. «Να αγωνιστούμε, επισημαίνει, συντονισμένα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού».

Χτες, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά έκανε εξορμήσεις με την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στις πύλες των εργοστασίων μετάλλου ΕΛΣΑ και ΝΤΟΜΟΥΣ, όπου δουλεύουν στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Δεν υπήρξε εργαζόμενη που να μη σταματήσει να πάρει την ανακοίνωση, ενώ αρκετές ήταν αυτές που σταμάτησαν για να ανοίξουν συζήτηση.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, (ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ, ΜΕΤΚΑ, ΑΓΕΤ, ΣΟΒΕΛ κ.ά.), καθώς και στις βιοτεχνίες και στους εργολαβικούς, να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή πανελλαδική απεργία στον κλάδο του μετάλλου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», προκειμένου να υψώσουν γροθιά απέναντι στην εκ περιτροπής εργασία, την απλήρωτη δουλειά, τις διαθεσιμότητες, το κόψιμο των επιδομάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ