Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για το Καταστατικό

Καλό θα ήταν να γίνει μια προσπάθεια ανόδου του μαρξιστικού επιπέδου των μελών και στελεχών και κάθε εργάτης - μέλος να έχει την υποχρέωση της δημιουργίας μικρής βιβλιοθήκης με τα βασικά έντυπα για την κατανόηση του κράτους, του ιμπεριαλισμού, της υπεραξίας, του κέρδους κ.τ.λ. Να γίνονται υποχρεωτικά μαθήματα σε όλα τα επίπεδα.

Να απαγορευτεί απ' το Κόμμα η δημιουργία επιχειρήσεων με σκοπό το κέρδος και την υπεραξία με αποτέλεσμα τις απολύσεις στο τέλος. Για το «Ριζοσπάστη» να μπει σαν καθήκον κάθε μέλους να διαβάζει την εφημερίδα καθημερινά όχι μόνο γιατί θα αυξηθεί κατακόρυφα η κυκλοφορία αλλά και γιατί θα ενημερώνεται για τις θέσεις κάθε μέλος του Κόμματος και δε θα αυτοσχεδιάζει.

Είναι αδύνατο να κατανοηθεί το γεγονός ότι ένα Κόμμα με τουλάχιστον 500.000 ψηφοφόρους (εκλογικό ποσοστό του Μάη) να πουλάει 5-6 χιλιάδες φύλλα ημερησίως.

Υποχρεωτικά να γίνουν αναλύσεις για τη σωστή εφαρμογή του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού βασικής αρχής της εσωκομματικής λειτουργίας. Χωρίς δισταγμούς να εκφράζεται η διαφορετική άποψη και να υποτάσσεται στην πλειοψηφία.


Μπαράτσης Σωτήρης
Ιατρός, Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ