Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11512

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
Τα προβλήματα των εργατών μεταναστών αφορούν ολόκληρη την εργατική τάξη

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ - ΕΕ
Συμπράττουν για να μαντρώσουν το λαό στη διαχείριση

ΣΕΛ.  11

ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η αντεπίθεση και η ανατροπή

Σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Περιστέρι μίλησε, χτες, η Αλέκα Παπαρήγα

  • Το ΚΚΕ επειδή παλεύει για το σοσιαλισμό, μπορεί και παλεύει για τα καθημερινά προβλήματα του λαού, παρεμβαίνει σε συγκεκριμένες φάσεις και στιγμές που πρέπει το λαϊκό κίνημα όχι απλώς να πραγματοποιεί αγώνες, αλλά να συντάσσει τις δυνάμεις και να επιτίθεται ορμητικά.
  • Εχει πλέον αποκαλυφθεί και με το παράδειγμα της Κύπρου ότι κυβέρνηση αριστερή στο έδαφος του καπιταλισμού, παρά τις πιο καλές προθέσεις, δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την επίθεση στο λαό, να λύνει προβλήματα σε όφελός του, ενώ δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Θεωρούμε ότι σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού πρέπει να εμπιστευτεί τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του ΚΚΕ και τη διέξοδο που προτείνει, με τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, που παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Ηχηρό «όχι» στη διάλυση των ΤΕΙ

Με μαζικά, δυναμικά συλλαλητήριο, γεμάτα αγωνιστικό παλμό, χτες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι σπουδαστές έστειλαν μήνυμα πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με τη διάλυση των ΤΕΙ και το σχέδιο «Αθηνά».


ΣΕΛ.  43

Δίλημμα - παγίδα

Με αφορμή τη διαχείριση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Κύπρο και τη συμφωνία της κυπριακής κυβέρνησης με το Γιούρογκρουπ για τη σωτηρία του κεφαλαίου, με ελεγχόμενη χρεοκοπία και με τη μορφή αναδιάρθρωσης των τραπεζών και «κουρέματος» των καταθέσεων, ξανάρχισε από αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις να μπαίνει το δίλημμα: «Μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη;». Το ίδιο που εκφράζεται και με αφορμή τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα, τα μνημόνια κ.λπ. Πασχίζουν να επιβάλουν στο λαό, που στενάζει από τα αντιλαϊκά μέτρα, επιλογές διαφορετικών τμημάτων του κεφαλαίου, το ίδιο καταστροφικές. Το δίλημμα εντός ή εκτός Ευρωζώνης, εκτός από εκβιαστικό, είναι και παγίδα για το λαό. Αυτό το δίλημμα αφορά στα ιδιαίτερα συμφέροντα τμημάτων της ελληνικής πλουτοκρατίας, και όχι το λαό που πλήττεται από την ενιαία βάρβαρη πολιτική εξαθλίωσης και χρεοκοπίας. Είναι ολοφάνερο ότι η καπιταλιστική κρίση οξύνει τις εγγενείς αντιθέσεις στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει όπως είναι. Μπορεί χώρες να αποχωρήσουν ή ακόμη και να διασπαστεί. Η λύση για το λαό βρίσκεται στην αποδέσμευση από την ΕΕ, συνοδευόμενη απαραίτητα με ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία και το λαό πρωταγωνιστή. Διαφορετικά, εντός ή εκτός ευρώ, θα είναι έρμαιο των επιλογών του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν.



ΚΥΠΡΟΣ
Γερό τσεκούρωμα στα ασφαλιστικά ταμεία

ΣΕΛ.  10
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Δυναμική η απεργιακή κινητοποίηση

ΣΕΛ.  14  -  15
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τον Ν. Μπελογιάννη

ΣΕΛ.  3
ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Εκβιάζει για συνεκμετάλλευση με απειλή τη διχοτόμηση

ΣΕΛ.  10
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση για την επιδότηση ανεργίας

ΣΕΛ.  47
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πανελλαδική συγκέντρωση στις 19 Απρίλη

ΣΕΛ.  14
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μαζικά στο σφυρί αεροδρόμια, λιμάνια, υποδομές

ΣΕΛ.  47
ΚΝΕ
Αλληλεγγύη στους αγώνες της κυπριακής νεολαίας

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της κυπριακής νεολαίας. Οι μαθητές και οι σπουδαστές στο πλευρό του εργαζόμενου λαού διεξάγουν ένα δίκαιο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν από κοινού η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι αστικές κυβερνήσεις. Οι εξελίξεις οι ίδιες χρεοκόπησαν και το «ναι» της υποταγής στα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και το κούφιο «όχι» της κυπριακής Βουλής.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ