Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΘΗΒΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα αγώνα στους εργάτες της ΑΓΕΤ

Σε γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα οι εργάτες

Σε Γενική Συνέλευση θα προχωρήσουν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ, μετά την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση 236 εργαζομένων. Η συνέλευση θα γίνει στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. «Κάνουμε γνωστό ότι το ΔΣ του σωματείου μας δεν πρόκειται να "παίξει" το ρόλο του δήμιου διαβουλευόμενο απολύσεις συναδέλφων και κλείσιμο του εργοστασίου», σημειώνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου την 25η Μαρτίου, στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης με το οποίο «αυξάνει την παραγωγικότητά της κατά 30%». Στόχος του προγράμματος, επισημαίνει, είναι «η στήριξη της βιωσιμότητας της εταιρείας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού». Η εξέλιξη αναδεικνύει ποιοι πραγματικά κλείνουν τα εργοστάσια της χώρας.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους:

«Σήμερα απαιτείται οργανωμένος μαζικός αγώνας για:

  • Να εμποδιστούν τα σχέδια της LAFARGE
  • Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας
  • Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα με την υπογραφή ΣΣΕ.

Ο αγώνας αυτός να αγκαλιαστεί από το σύνολο της εργατικής τάξης. Να διασφαλιστεί η ενότητα των εργαζομένων και η κοινή δράση σε επίπεδο ομίλου γιατί κανένας εργαζόμενος στον όμιλο LAFARGE δε θα μείνει ανεπηρέαστος. Ηδη η πολυεθνική καλεί τα υπόλοιπα σωματεία για υπογραφή ΣΣΕ που προβλέπουν μειώσεις. Το παράδειγμα της Χαλυβουργίας είναι διδακτικό: Οταν ο Μάνεσης "ξεμπέρδεψε" με την απεργία στον Ασπρόπυργο, στράφηκε στους εργάτες του Βόλου».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org