Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κεντροαριστερές (ΣΥΝ)αντιλήψεις

«Ενδιαφέρουσα» βρήκε την ομιλία του Κ. Σημίτη στην προχτεσινή εκδήλωση των «παραφυάδων» του εκσυγχρονισμού, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος από τη συχνότητα του «Πλάνετ 104.5» χτες έκανε την «πικρή» διαπίστωση ότι τις «ενδιαφέρουσες απόψεις του και αντιλήψεις του» ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να τις επιβάλει» στο κυβερνητικό επιτελείο!

Ακόμη, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως η εκδήλωση δεν είχε καμία σχέση με την προσπάθεια διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ και πως θα ακολουθήσουν κι άλλες με όλη την «εκλεκτή αφρόκρεμα» του εκσυγχρονισμού, δηλαδή τους Κ. Καραμανλή, Ν. Κωνσταντόπουλο, Στ. Μάνο...

Τέλος, ο Λ. Κύρκος εξήρε την αυτόβουλη παρέμβαση των πολιτών, λέγοντας πως η κίνηση της οποίας προεδρεύει πρόκειται να βραβεύσει τις «νησίδες ποιότητας», τις «νησίδες πρωτοβουλίας πολιτών που δε στηρίζονται από κανένα, παρά στην εθελοντική προσφορά και το μόχθο των ανθρώπων, οι οποίες πολλαπλασιάζονται». Ούτε λέξη κριτικής βέβαια στην κυβερνητική πολιτική, της οποίας τα κενά - απόρροια συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών - έρχονται να καλύψουν ο εθελοντισμός και οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες.

Τις «εξηγήσεις» του Λ. Κύρκου αναφορικά με την προχτεσινή εκδήλωση υιοθέτησε και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, Ν. Βούτσης, ο οποίος μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» δήλωσε πως η κίνηση πολιτών της οποίας είναι πρόεδρος ο Λ. Κύρκος έχει αποφασίσει να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να αναλύσουν τις απόψεις τους. «Μ' αυτή την έννοια - συμπλήρωσε - δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τον ΣΥΝ».

Για τη σύγκρουση κεντροαριστεράς - κεντροδεξιάς, ο Ν. Βούτσης ανέφερε ότι «αυτή η συζήτηση όταν γίνεται στο σημερινό επίπεδο διαμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, εάν κανείς έχει μία κατάφαση στον όρο κεντροαριστερά και διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κεντροαριστερής παράταξης, είναι απλώς μία βοήθεια στην αυτοανανέωση που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ». Παρέθεσε ακόμα τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει μια πολυκομματική παράταξη, οι οποίοι αφορούν στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, στη διαμόρφωση προοδευτικών πολιτικών σε μερικά ζητήματα κ.ά.

Τέλος, το κόμμα Αβραμόπουλου επιχείρησε εμμέσως πλην σαφώς να το προσδιορίσει ως πρόβλημα που αφορά το ΠΑΣΟΚ, παρότι η ανησυχία της Κουμουνδούρου είναι δεδομένη. Είπε συγκεκριμένα πως «το εκσυγχρονιστικό πείραμα Σημίτη έχει χρεοκοπήσει» και πως «η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί το έδαφος μιας πολιτικής αναζήτησης, ενός νέου λαϊκισμού επιφάνειας, μιας λάιφ στάιλ επικοινωνιακής αντίληψης για την πολιτική και ως εκ τούτου ο κ. Αβραμόπουλος παίζει στο γήπεδό τους» και κατέληξε λέγοντας ότι «συντελείται μια συντηρητική ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ