Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΠΡΟΝΤΙ
Σύγκλιση απόψεων

Σύγκλιση απόψεων και κοινούς προβληματισμούς διαπίστωσε ο Κ. Καραμανλής με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ρ. Πρόντι, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησής τους στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «υπάρχουν κοινές ελπίδες για το μέλλον της Ευρώπης και τη θεσμική εμβάθυνση». Επανέλαβε ότι το κόμμα του υποστηρίζει τη διεύρυνση της ΕΕ, αλλά «με την υποσημείωση ότι για μας η Κύπρος πρέπει να είναι στην πρώτη ομάδα των κρατών που θα ενταχθούν». Παράλληλα, ζήτησε να γίνουν πιο ουσιαστικά βήματα στην προώθηση της ΚΕΠΠΑ, υπόθεση που, όπως είπε, προσλαμβάνει μεγαλύτερη επικαιρότητα με όσα συμβαίνουν τελευταία στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στην ΠΓΔΜ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της ΝΔ για τις εξελίξεις στα Σκόπια, κινήθηκε στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων και δημιουργία νέων κρατών, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι «υποστηρίζουμε με έντονο τρόπο την ακεραιότητα της FYROM, γιατί το θεωρούμε κρίσιμο σημείο για τα συμφέροντα της Ελλάδος»! Παράλληλα εκτίμησε ότι δεν έχει φτάσει σε επιθυμητό επίπεδο η αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα και ανέφερε ότι περιμένει από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «να καταδικάσουν απερίφραστα τη δράση των αλβανικών εξτρεμιστικών στοιχείων στην περιοχή».

Μιλώντας αργότερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΕΛΚ, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι το κόμμα του ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απελευθέρωση των αγορών και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, στις οποίες «υστερούμε», όπως είπε. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ και στην κατεύθυνση αυτή δήλωσε ότι πρέπει να δυναμώσει η «ομάδα του ευρώ», να έχει κοινή στρατηγική και κοινά όργανα και ανέφερε ως παράδειγμα τη συγκρότηση μιας Γραμματείας ή ενός Συμβουλίου που να συντονίζει αποτελεσματικότερα τη δράση τους, την εκλογή του προέδρου της Κομισιόν κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ