Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρούσμα πολιτικού χαφιεδισμού στο στρατό

Κρούσμα πολιτικού χαφιεδισμού που θυμίζει μαύρες εποχές των μετεμφυλιακών καθεστώτων, σημειώθηκε σε στρατιωτική μονάδα της Β. Ελλάδας.

Συγκεκριμένα στο 592 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού που εδρεύει στη Γουμένισσα και υπάγεται στην 4η Ταξιαρχία (Λαχανάς-Κιλκίς) ζητήθηκε από εφέδρους λοχίες να αναγνωρίσουν σε φωτογραφίες από αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις συναδέλφους τους!!! Ενώ ταυτόχρονα για κάθε έναν που αναγνωριζόταν, έδιναν εντολή στο 2ο Γραφείο για έρευνα στοιχείων των ατομικών τους φακέλων (;) Για την αποφυγή μάλιστα παρεξηγήσεων εξηγήθηκε ότι αυτή η διαδικασία γίνεται κατ' εντολή του Ταξιάρχου!

Φαίνεται ότι η συμμετοχή στρατευμένων σε κινητοποιήσεις έχει ενοχλήσει τους εκσυγχρονιστές και τα αφεντικά τους. Δεν είναι βέβαια παράξενο αυτοί που στέλνουν τους στρατιώτες έξω από τα σύνορα της χώρας για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, να τους θέλουν και χαφιέδες του ιμπεριαλισμού. Τη στιγμή μάλιστα που κατ' εντολήν των ιμπεριαλιστικών οργανώσεων φτιάχνουν τρομο-νόμους και παίρνουν μέτρα για την καταστολή των λαϊκών αγώνων. Πάντως, όπως τονίζουν στρατιώτες που πήραν μέρος σε αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, η πλευρά αυτής της ενέργειας, που αφορά την προσπάθεια να περάσει κλίμα τρομοκρατίας στα στρατόπεδα, δε θα πιάσει τόπο. Ο λαός, η νεολαία μαζί και οι στρατευμένοι θα δώσουν την απάντησή τους σ' αυτά τα σχέδια.

Το συγκεκριμένο κρούσμα το θέσαμε χτες στον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ, αντισυνταγματάρχη Ν. Ζαχαριάδη, ο οποίος μάς τόνισε ότι θα υπάρξει άμεση διερεύνηση της καταγγελίας, επισημαίνοντας ότι το ΓΕΣ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ