Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... σκλαβωμένα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΓΙΑ όσους ανησυχούσαν, κατατέθηκε χτες το σήμα του νέου Κινήματος των Ελεύθερων Πολιτών, του νέου κόμματος, του νέου αρχηγού, Δ. Αβραμόπουλου, στη Βουλή, οπότε κατοχυρώθηκε και θεσμικά η ίδρυσή του. Οι δυο τεμνόμενοι κύκλοι είναι πλέον πατέντα του δημάρχου και ουδείς μπορεί να του την κλέψει.

Πάντως, ο δήμαρχος της Αθήνας έχει τώρα σχεδόν απ' όλα. Κόμμα έχει, γραφεία επίσης, ιδρυτική διακήρυξη και έμβλημα επίσης, όπως και οικονομικούς πόρους και τηλεοπτική προβολή. Κάτι μικρολεπτομέρειες απομένουν, όπως οι πολιτικές θέσεις, αλλά αυτά τα βρίσκουμε.

Οσο για την πολιτική κριτική που ακούστηκε, το 90% αφορούσε την αισθητική του νέου κόμματος, γιατί βέβαια, όσο κι αν προσπάθησαν οι πολιτικοί αναλυτές, δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν και τίποτε άλλο αξιοσημείωτο.

Πώς, όμως, κατάφερε ο δήμαρχος να γράψει 14 ολόκληρες σελίδες ιδρυτικής διακήρυξης, χωρίς να λέει τίποτε απολύτως; Το γεγονός είναι πράγματι εντυπωσιακό. Θα μου πείτε, αντίστοιχα, έχει καταφέρει να μείνει σχεδόν δυο θητείες στο Δήμο, χωρίς να κάνει τίποτε, εκτός από το να αυξάνει τους φόρους. Δίκιο έχετε.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, όλα αυτά συμβαίνουν μάλλον για να διασκεδάζουμε, γιατί, αν ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στα Βαλκάνια, μάλλον καθόλου δε θα μας φτιάξει το κέφι.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Το κράτος της ΠΓΔΜ χαίρει της πλήρους στήριξης όλων των κρατών - εγγυητών (όπως της Ελλάδας, για παράδειγμα), της στήριξης των ΗΠΑ επίσης, πλην, όμως, οι φασαρίες συνεχίζονται! Πώς γίνεται αυτό με τόσους εγγυητές είναι απορίας άξιο, δε βρίσκεται;

Εκτός πιά, αν ισχύει αυτό που σκεφτόμαστε εμείς εδώ οι καχύποπτοι! Οτι εντέχνως, δηλαδή, διατηρείται η ένταση στα Βαλκάνια και ότι ΕΕ και ΗΠΑ «παίζουν» με τις ισορροπίες, προκειμένου να παρατείνουν τη στρατιωτική και όχι μόνο παρουσία τους στην περιοχή, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τους ανταγωνισμούς τους και να γίνουν οι «μοιρασιές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ