Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Διαμορφώνεται κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στα αστυνομικά μπλόκα, σημειώνει τα παρακάτω:

«Τα καθημερινά μπλόκα από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, που περιλαμβάνουν αποκλεισμό ολόκληρων τετραγώνων, επίδειξη προτεταμένων όπλων και εξευτελιστικές έρευνες ανύποπτων περαστικών, ενώ πραγματοποιούνται και με την παρουσία των καναλιών (!), αποτελούν μια επικίνδυνη εξέλιξη, δίχως να αντιμετωπίζονται πραγματικά οι συνέπειες του οργανωμένου εγκλήματος. Στην ουσία επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαού, με το επιχείρημα της λήψης μέτρων κατά του υπαρκτού προβλήματος της εγκληματικότητας.

Ο τελευταίος παράγοντας που νομιμοποιείται ηθικά να κάνει λόγο για το τεράστιο αυτό θέμα, είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και δε νομιμοποιείται, γιατί είναι εκείνη που έχει επιλέξει και διατάξει το κύριο βάρος της καταστολής να στρέφεται στο λαϊκό κίνημα και όχι στη δίωξη των παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η σχεδόν απρόσκοπτη λειτουργία των κυκλωμάτων εντός και εκτός φυλακών, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί εργάζονται απροστάτευτοι, ενώ παραμένει πλημμελέστατη η φρούρηση κρατουμένων κατά τη μεταφορά τους. Εξάλλου έχει επιβεβαιωθεί, ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δράση "τρομοκρατικών" οργανώσεων, για να θεσπίσει νέα νομοθεσία, που χτυπάει περισσότερο τις ήδη περιορισμένες λαϊκές ελευθερίες, όπως τον "τρομονόμο", καθώς και με τα μέτρα κατά των λαϊκών διαδηλώσεων, που προετοιμάζει.

Κανένας πολίτης δε θα αντιδρούσε στην αποτελεσματική φρούρηση των δημόσιων οργανισμών, των περιοχών υψηλού κινδύνου και στην ουσιαστική αντιμετώπιση των εμπόρων ναρκωτικών, που πουλάνε ναρκωτικές ουσίες έξω από τα σχολεία. Το αντίθετο.

Η ένταση του αυταρχισμού είναι έτσι και αλλιώς ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της αντιλαϊκής πολιτικής. Και είναι χρέος των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών να σταθούν ουσιαστικά στο πρόβλημα. Και κυρίως είναι βασικό θέμα της λαϊκής πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ