Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισότιμες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους

Σε δήλωσή της, μετά το πέρας της επίσκεψής της στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νομίζω ότι και το νοσοκομείο αυτό δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.

Δηλαδή, από τη μια πλευρά, επιστήμονες προσωπικό, να προσπαθούν να προσφέρουν τα πάντα και, από την άλλη μεριά, να υπάρχουν χαμηλοί μισθοί ή γενικότερες δυσκολίες στο να μπορεί να ανταποκριθεί ένα νοσοκομείο στις σύγχρονες ανάγκες.

Αυτό, όμως, που θα ήθελα να υπογραμμίσω, είναι πού πάνε τα πράγματα απ' εδώ και μπρος. Και πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο αυτοί στο χώρο της Υγείας πρέπει να συντονιστούν μεταξύ τους, διότι, μέσω του υπουργείου Υγείας και μέσω του υπουργείου Εργασίας, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια και να συρρικνωθεί, αλλά και να γίνει πάρα πολύ ακριβό για το λαό. Δημόσιο σημαίνει δωρεάν. Εμείς υποστηρίζουμε επίσης ισότιμες υπηρεσίες υγείας δωρεάν σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, εισοδήματος κλπ. και με προσαρμογή, βεβαίως, στις ανάγκες της κάθε ηλικίας, του φύλου, στις επαγγελματικές ασθένειες. Και, τέλος, δεν είναι μόνο το νοσοκομείο. Τα νοσοκομεία δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, επειδή δεν υπάρχει πρωτοβάθμια, οργανωμένη πλατιά, δωρεάν, σύγχρονη φροντίδα. Και, επομένως, τα νοσοκομεία καλύπτουν και μπαλώνουν τρύπες, που οφείλονται στη λειψή πρωτοβάθμια φροντίδα.

Λοιπόν, συντονισμένος αγώνας, πείσμα να μην περάσουν αυτά τα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ