Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΒΟΘΡΟ: «Η διαφθορά στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο τα κλασικά χαρακτηριστικά (...) σε ορισμένους έχει διαφθαρεί και η σκέψη τους. Γιατί πώς να χαρακτηρίσει κάποιος όσα διαβάζει ότι δεν πρέπει ο Παπανδρέου να ασχολείται τόσο πολύ με την πάταξη της διαφθοράς γιατί το κόμμα "έχει λερωμένη τη φωλιά του". Είναι σαφές ότι όσοι διατυπώνουν αυτές τις απόψεις έχουν μάθει να λειτουργούν σκεπάζοντας τις βρωμιές» (ο Π. Σώκος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΝΙΑΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ: «Το Μαξίμου καλύπτει Βουρλούμη, το ΚΚΕ δικαιολογεί την εξαγορά του "Γερμανού"» (ο τίτλος στην «Αυγή», το Σάββατο, πριν ακόμα μιλήσουν οι Πάγκαλος και Καρατζαφέρης).

ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»: «Η Αλέκα Παπαρήγα με δήλωσή της στις 27 Ιουνίου του 2007 είχε προειδοποιήσει ότι "θα πλασάρουν στη δημοσιότητα κατασκευασμένα ψέματα" και ότι "ετοιμάζεται ειδικά επεξεργασμένη επίθεση στο ΚΚΕ". Τα γεγονότα φαίνεται πως δικαιώνουν την εκτίμησή της (...) βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος δε θα είναι μόνος του και υπενθυμίζουν παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στη βουλή ότι το ΚΚΕ είναι ο αριστερός ψάλτης της Δεξιάς» (οι υπενθυμίσεις στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ: «Υπάρχει ένα σημείο προβολής στο - όχι και πολύ μακρινό - μέλλον όπου "χτυπάνε" όλα αυτά που ζούμε εδώ και καιρό (...) αυτό το σημείο ξεκινά την επομένη των εθνικών εκλογών που έχουμε μπροστά μας. Μπροστά μας. Οχι τον Σεπτέμβριο του 2011 με την εκπνοή των συνταγματικών προθεσμιών. Αρκετά έως πολύ νωρίτερα (...) πρόκειται για ένα διάστημα σαράντα πέντε ημερών που θα μας οδηγήσουν στη μετάβαση από αυτό που γνωρίσαμε ως μεταπολιτευτικό σύστημα σε κάτι άλλο - άγνωστο και δύσκολα προβλέψιμο (...) η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές χωρίς ωστόσο να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση (...) ξεκινά ο κύκλος των διερευνητικών εντολών που θα καταλήξει άγονος για να προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές (...) όσα σήμερα λέγονται περί αδυναμίας για κυβερνητικές συνεργασίες είναι απλώς ασκήσεις εξορκισμού αυτών που όλοι βλέπουμε να έρχονται. Στις σαράντα πέντε μέρες πολλά θα αλλάξουν (...) οι εξελίξεις μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσουν σε συνεργασίες που αυτή τη στιγμή άπαντες μετά βδελυγμίας απορρίπτουν» (ο Σ. Κοτρώτσος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ