Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η... σύμπτωση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο «Ρ» στο φύλλο της Κυριακής είχε εκτενές ρεπορτάζ για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει ο στόχος της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Τι έλεγε το ρεπορτάζ; Οτι κατά τη διαδικασία παραχώρησης των σιδηροδρομικών μεταφορών και μετακινήσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο «έχουμε απολύσεις εργαζομένων, αύξηση τιμών και ταυτόχρονα ραγδαία γενικευμένη υποβάθμιση των μέτρων ασφαλείας και των υπηρεσιών»!.

Η σύμπτωση, του ρεπορτάζ με τη χτεσινό ατύχημα, μπορεί να είναι τραγική, αφού κατά τύχη δεν υπήρξαν άλλες πολύ πιο οδυνηρές συνέπειες, ωστόσο οι εκτιμήσεις του «Ρ» και του ΚΚΕ για το θέμα, αποδεικνύονται στην πράξη απόλυτα ακριβείς.

Οσοι, από την πλευρά των εργαζομένων και άλλοι ειδικοί, μίλησαν για το συμβάν, τόνισαν σε όλους τους τόνους δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι υπάρχει συνεχής μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ, στα πλαίσια των πολιτικών μετατροπής του σε κερδοφόρο φορέα και, το δεύτερο, ότι αυτή η πολιτική των οικονομιών, έχει οδηγήσει σε σημαντική υποβάθμιση των μέτρων ασφαλείας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και με αυτή την έννοια οποιαδήποτε επιτροπή συγκροτηθεί για να βγάλει πόρισμα γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος, θα 'ναι απλά το άλλοθι για τους κυβερνώντες που μοναδικό μέλημά τους είναι η πορεία ιδιωτικοποίησης.

Σε ό,τι αφορά την άλλη εκτίμηση του ρεπορτάζ του «Ρ» - για τα όλο και πιο ακριβά εισιτήρια - γι' αυτήν δε χρειάζονται οι μαρτυρίες των ειδικών. Ο καθένας μας το ξέρει στο δικό του πετσί...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ