Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10123

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πρωτοπόρα θεωρία πρωτοπόρα δράση

«Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση, για το μέλλον μας το σοσιαλισμό», είναι το σύνθημα του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που απλώνεται σε όλη τη χώρα και κορυφώνεται στις 18-21 Σεπτέμβρη στα Ιλίσια.


ΣΕΛ.  8
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»
Η απόδοση ποινικών ευθυνών δεν αρκεί!

Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει τα κόμματα της αστικής εξουσίας και όλους εκείνους που συμφωνούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που ανοίγει το δρόμο στην κερδοσκοπία μέσω αγοραπωλησιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων.


ΣΕΛ.  9

ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ της εργαζόμενης μητέρας και της λαϊκής οικογένειας

Εξειδικευμένη φροντίδα και προστασία σε όλες τις γυναίκες από κρατικές υπηρεσίες, δωρεάν και αποκλειστικά, μέσα από το δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας

Το δικαίωμα της γυναίκας στην εργασία και η κοινωνική προστασία της μητρότητας αποτελούν δύο όψεις ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος, που παίρνει νέες διαστάσεις στις συνθήκες της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας στην Ελλάδα και ευρύτερα στην ΕΕ.

Η γυναίκα, επιφορτισμένη από τη φύση με ειδικό και αυξημένο ρόλο στην αναπαραγωγική διαδικασία - τη μητρότητα - χρειάζεται πρόσθετη και εξειδικευμένη φροντίδα και προστασία. Αυτές πρέπει να παρέχονται σε όλες τις γυναίκες από κρατικές υπηρεσίες, δωρεάν και αποκλειστικά, μέσα από το δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.

Το ΚΚΕ προβάλλει και στηρίζει αιτήματα που θα ελαφρύνουν τα βάρη της εργαζόμενης μητέρας, της λαϊκής οικογένειας, τη διεκδίκηση κρατικών υποδομών και εγκαταστάσεων κοινωνικής πολιτικής, τον έλεγχο των επιχειρήσεων για απολύσεις, για την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και, βεβαίως, να πληρώνει το κεφάλαιο και όχι να μειώνεται η φορολόγησή του.

Η προστασία της εργατικής οικογένειας, της μητρότητας, η στήριξη των νέων εργαζόμενων ζευγαριών από το κράτος, η εργασία της γυναίκας και η ισοτιμία της δεν αφορούν μόνο το γυναικείο κίνημα, είναι προβλήματα ολόκληρης της εργατικής λαϊκής οικογένειας, του εργατικού - συνδικαλιστικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας.


ΣΕΛ.  5,    Ενθετο

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΟΜΙΛΟ ΛΑΝΑΡΑ»
Κριτήριο η πείρα από τις ταξικές μάχες

Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Λαναρά ξέρουν ότι όποιες κατακτήσεις πέτυχαν, οφείλονται στον ταξικό αγώνα που δίνουν με την Ομοσπονδία τους. Γι' αυτό και πρέπει να απομονώσουν όσους προσπαθούν να τους μετατρέψουν σε κλακαδόρους του Λαναρά και των τραπεζών (φωτ. από τη μαζική πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, την περασμένη Τετάρτη).


ΣΕΛ.  15


ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Παρέα με ένα καλό βιβλίο

ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Για να γίνουν όλα εμπόρευμα

ΣΕΛ.  19
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΙΡΑΚ
Στα «νύχια» των πολυεθνικών

ΣΕΛ.  24  -  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ