Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10125

Αποκρούστε την ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ της εποχής των στρατοδικείων

Η προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ, σχετικά με την υπόθεση COSMOTE - «Γερμανός», υπηρετεί και το στόχο να υποκατασταθεί η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, με την ανύπαρκτη του ΚΚΕ

  • Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα γνωρίζουν ότι η «μεγάλη περιουσία» του ΚΚΕ είναι μόνο η 90χρονη διαδρομή των αγώνων και θυσιών στο πλευρό του λαού, η ανιδιοτελής προσφορά και η ηθική του υπόσταση και ανωτερότητα. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου δεν ανέχονται ότι το ΚΚΕ στάθηκε όρθιο και προχωρεί, ότι η πολιτική του επιβεβαιώνεται και βρίσκει μεγάλη απήχηση στο λαό. Δεν ανέχονται ότι το ΚΚΕ δεν κάνει δήλωση μετανοίας. Οι επιθέσεις δε θα σταματήσουν. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες είναι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν. Γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ κανένας δε θα το βάλει στο χέρι.
  • Στην επίθεση κατά του ΚΚΕ ο ΛΑ.Ο.Σ. παίζει τη δύναμη κρούσης. Είναι το κόμμα που προσφέρεται για την ανοιχτή μεταφορά και εκτόξευση του πιο πρόστυχου και πρωτόγονου αντικομμουνισμού της εποχής των «κονσερβοκουτιών», της εποχής των στρατοδικείων και των Παρθενώνων της Μακρονήσου. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη βασική πηγή απ' όπου εκπορεύεται η ανήθικη επίθεση κατά του ΚΚΕ. Επιτίθενται στο ΚΚΕ, αν και γνωρίζουν ότι δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρήσεις «Γερμανός». Αυτά τα γνωρίζει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όμως προτιμά να τα αποσιωπά. Προτιμά τα υπονοούμενα. Ψαρεύει, ως συνήθως, σε θολά νερά.

ΣΕΛ.  3

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στο χαράτσι των διοδίων

Με μια δυναμική και αιφνιδιαστική κινητοποίηση, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια της Αττικής Οδού, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, για περίπου δύο ώρες και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι των 2,7 ευρώ. Κάλεσαν τους διερχόμενους οδηγούς να παλέψουν για «κατάργηση όλων των διοδίων. Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές, συγκοινωνίες». Μια ακόμα μορφή δράσης για αφύπνιση των εργαζομένων, ώστε να αντισταθούν στην επέλαση της ακρίβειας, που από κοινού προωθούν οι κυβερνήσεις, της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες, μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  19


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΕΣ - ΚΟΛΕΓΙΑ
Προετοιμάζουν ιδιωτικά ψευτοπανεπιστήμια

Πελατεία στους σχολάρχες και παραπέρα βήμα στην ιδιωτικοποίηση και στην υποβάθμιση των σπουδών αποτελούν τα μέτρα που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΓΔΜ
Ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί

Η επιστολή Γκρούεφσκι επιβεβαιώνει την προ 16ετίας τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι η ιμπεριαλιστική διαπάλη στα Βαλκάνια περιλαμβάνει και εκβιασμούς και αλυτρωτικές διακηρύξεις, όπως η παραπάνω περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  9
ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ενταση επιθετικότητας της ΕΕ

Η εναρκτήρια Σύνοδος Κορυφής για την αναβάθμιση της «Διαδικασίας της Βαρκελώνης: Ενωση για τη Μεσόγειο» σηματοδοτεί ένταση της επιθετικότητας από ΕΕ, ΗΠΑ και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους τους ενάντια στους λαούς της Λεκάνης της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής.


ΣΕΛ.  8
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΚΙΔΕ
Να γίνει η πάλη πιο δυνατή

Χρήσιμα συμπεράσματα, με αφορμή τις εξελίξεις στον όμιλο ΛΑΝΑΡΑ και τον αγώνα των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  12
Μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Απείλησε σπίτια η φωτιά που ξέσπασε χτες στα Δερβενοχώρια. Το πύρινο μέτωπο πλησίασε τις αποθήκες της ΠΥΡΚΑΛ. Μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.


ΣΕΛ.  18
ΡΟΔΟΣ
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ με μία νεκρή

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους οι ζημιές θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες αν ο σεισμός δεν ήταν υποθαλάσσιος και το εστιακό του βάθος δεν ήταν αρκετά μεγάλο, γύρω στα 70 χιλιόμετρα.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ