Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10124

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκτέλεση συμβολαίων με γκαιμπελική προπαγάνδα

Τις τελευταίες μέρες επανήλθε η γκαιμπελική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και του κ. Καρατζαφέρη γύρω από το ΚΚΕ. Εδώ συμβαίνουν δυο πράγματα: 'Η υπάρχει μίσος και τύφλωση απέναντι σε ένα κόμμα το οποίο με συνέπεια είναι στο πλευρό της εργατικής τάξης και κατά της ταξικής εκμετάλλευσης, κατά των κομμάτων της δικομματικής εναλλαγής, ή εκτελούνται συμβόλαια. Τώρα το εκτελεί το συμβόλαιο ο ΛΑ.Ο.Σ, εμπνευστής είναι το ΠΑΣΟΚ και εκτελεστής ο ΛΑ.Ο.Σ, δεν ξέρω ποιος από τους δυο. Πάντως, είτε υπάρχει τύφλωση σε σημείο ηλιθιότητας και βλακείας ή υπάρχει γκαιμπελισμός και εκτέλεση συμβολαίων με αντιπαροχή.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στο σύστημα και τους μιζαδόρους

Οτι αυτό το σύστημα έχει σαπίσει, δε σημαίνει αδιαφορία για το ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρηματίζονται κι εξαγοράζονται.

  • Δε γίνονται εξαγορές και συγχωνεύσεις δίχως να υπάρχει παρασκήνιο και μίζα και συμμετοχή στο παιχνίδι των μετοχών. Ετσι λειτουργεί το σύστημα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ο ελληνικός λαός να σηκώσει τους ώμους και να αδιαφορήσει. Οτι αυτό το σύστημα έχει σαπίσει, δε σημαίνει αδιαφορία για το ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρηματίζονται κι εξαγοράζονται γιατί αν αδιαφορήσουμε γι' αυτό, τότε είναι σαν να καλλιεργούμε ανοχή και στα πρόσωπα.
  • Το ΚΚΕ δεν έχει καμιά ανοχή στο σύστημα και καμιά ανοχή και στα πρόσωπα που συμμετέχουν στα βρώμικα παιχνίδια της διαπλοκής. Καταγγέλλουμε και τη στρατηγική των εξαγορών και συγχωνεύσεων και τους μιζαδόρους και όλους όσοι εξασφαλίζουν προσωπικές περιουσίες από τέτοιες ιστορίες. Παρέμβαση - χαστούκι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για όλες τις αντιΚΚΕ αθλιότητες

ΣΕΛ.  6   -   9,    27

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τιμή στους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Η ανασυγκρότηση του Κόμματος και η ίδρυση της ΚΝΕ μέσα σε συνθήκες σκληρής ιδεολογικής διαπάλης, αλλά και εν μέσω σκληρών διώξεων των αγωνιστών, κυρίως των κομμουνιστών, στα δύσκολα χρόνια της χούντας, φωτίστηκαν από το Φεστιβάλ των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Το Σάββατο μίλησε στο Φεστιβάλ ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν καλύτερα

Πρέπει να αρχίσουμε να ξηλώνουμε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη διάρκεια περιοδείας της στο εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων ELITE.


ΣΕΛ.  8   -   9
ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Επιτροπή Αγώνα για να δυναμώσει η πάλη τους

Σύσκεψη Πακιστανών εργατών έγινε την Κυριακή, με πρωτοβουλία της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ, στην οποία τονίστηκε η ανάγκη για κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών.


ΣΕΛ.  3
ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ
Σύγκρουση τρένων στον Μπράλο

Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που ακολουθείται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει μετατρέψει τις σιδηροδρομικές γραμμές σε επικίνδυνες παγίδες για εργαζόμενους και επιβάτες.


ΣΕΛ.  21
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ
Πρόκληση από την εργοδοσία

Σε ανοιχτό εκβιασμό για κλείσιμο των εργοστασίων προχωρά η εργοδοσία, με την κάλυψη της κυβέρνησης και τη στήριξη της ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ