ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Ιούλη 2008
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τύφλωση ή γκαιμπελισμός

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή περιοδεία της στο εργοστάσιο της «ELITE», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δε γίνονται εξαγορές και συγχωνεύσεις δίχως να υπάρχει παρασκήνιο, και μίζα, και παίξιμο στο παιχνίδι των μετοχών. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ο ελληνικός λαός να σηκώσει τους ώμους και να πει, αφού έτσι γίνεται, άσ' το να γίνει έτσι. Με αυτή την έννοια λοιπόν, εμείς καταγγέλλουμε και τη στρατηγική των εξαγορών και συγχωνεύσεων, και τους μιζαδόρους, και όλους όσοι εξασφαλίζουν προσωπικές περιουσίες από τέτοιες ιστορίες.

Θέλω όμως να προσθέσω και κάτι άλλο:

Τις τελευταίες μέρες επανήλθε η γκαιμπελική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και του κ. Καρατζαφέρη γύρω από το ΚΚΕ. Εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα: 'Η υπάρχει μίσος και τύφλωση απέναντι σε ένα κόμμα, το οποίο με συνέπεια είναι στο πλευρό της εργατικής τάξης και κατά της ταξικής εκμετάλλευσης, κατά των κομμάτων της δικομματικής εναλλαγής, ή εκτελούνται συμβόλαια. Τώρα το εκτελεί το συμβόλαιο ο ΛΑ.Ο.Σ., εμπνευστής είναι το ΠΑΣΟΚ και εκτελεστής ο ΛΑ.Ο.Σ., δεν ξέρω ποιος απ' τους δύο.

Πάντως, είτε υπάρχει τύφλωση σε σημείο ηλιθιότητας και βλακείας ή υπάρχει γκαιμπελισμός και εκτέλεση συμβολαίων με αντιπαροχή».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στους προβοκάτορες

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος

Για την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος εξέδωσε χτες την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος στελεχών του ΟΤΕ και της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ξετυλίγεται μια άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ με πρωταγωνιστές τους Καρατζαφέρη και Πάγκαλο.

Στόχος τους είναι να εμπλέξουν το ΚΚΕ στο ζήτημα της διαπλοκής με επιχειρηματικά συμφέροντα, για να πλήξουν έτσι το κύρος και την επιρροή του στο λαό.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

Πρώτον: Η συμφωνία της COSMOTE με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ουδέποτε και με κανέναν τρόπο δεν ήρθε για ψήφιση στη Βουλή.

Δεύτερον: Συζητήσεις για την υπόθεση αυτή έγιναν πολλές και με διάφορες αφορμές και στην προηγούμενη και στη σημερινή Βουλή.

Το Κόμμα μας συμμετείχε σε όλες. Απουσίασε μόνον από μία, στην προηγούμενη περίοδο της Βουλής. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, που δε συμμετείχε λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων που έπρεπε να καλύψει, γινόταν απλώς και μόνον ακρόαση, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, του Διοικητή του ΟΤΕ και του υπουργού Οικονομικών, για τη συμφωνία που ήδη είχε υπογραφεί, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να γίνει ψηφοφορία.

Επομένως, και οι απουσίες σε αυτές τις συνεδριάσεις δε θεωρούνται αφύσικες. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένας τότε δε σκέφθηκε να σχολιάσει την απουσία βουλευτή του ΚΚΕ από εκείνη τη συνεδρίαση. Αυτό έγινε πολλούς μήνες μετά, όταν, για τους δικούς του λόγους, το ανέδειξε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Τότε πήραν την "πάσα" οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. για να το αξιοποιήσουν, η κάθε πλευρά, στο πλαίσιο μιας καλοστημένης προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο και για μετοχές του στον ΓΕΡΜΑΝΟ, παρότι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει ούτε μισή μετοχή.

Τρίτον: Οι προαναφερόμενοι, παρότι γνωρίζουν όλη την αλήθεια, σκόπιμα προβάλλουν εκείνη την απουσία, για να δημιουργήσουν συνειρμούς και ερωτηματικά, ενώ αποσιωπούν τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για το ίδιο ζήτημα, (ομιλία του Αγγελου Τζέκη στις 13/12/2006, καθώς και της Ελπίδας Παντελάκη στις 22/6/2007), καθώς και τις δημόσιες τοποθετήσεις της ΓΓ της ΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και του Γραφείου Τύπου.

Σε όλες τις συζητήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα διατύπωσε την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση της αγοράς στον στρατηγικής σημασίας χώρο των τηλεπικοινωνιών, που δημιούργησε το ζωτικό χώρο, για να δραστηριοποιηθούν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι και μεταξύ αυτών και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Ημασταν και είμαστε το μόνο Κόμμα που αντιταχθήκαμε στη συμφωνία του Μάαστριχτ, η οποία δρομολόγησε όλες αυτές τις πολιτικές.

Είμαστε και σήμερα το μόνο Κόμμα που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια προβάλλαμε τη θέση μας για την ανάγκη να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα και να γίνουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις λαϊκή περιουσία, κοινωνική ιδιοκτησία.

Τέταρτον: Τη θέση του αυτή το ΚΚΕ δεν τη διαμόρφωσε ευκαιριακά, για τις ανάγκες της στιγμής. Είναι συστατικό της στρατηγικής του και του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού που, χωρίς να λογαριάζει κόπους και θυσίες, δίνει εννιά δεκαετίες το Κόμμα μας.

Πέμπτον: Ολα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά οι Πάγκαλος και Καρατζαφέρης και εκείνοι που κρύβονται πίσω τους. Χρησιμοποιούν συνειδητά το ψέμα και τη συκοφαντία για να χτυπήσουν τους αγώνες του ΚΚΕ. Αποδεικνύονται άριστοι μαθητές της γνωστής τακτικής του Γκαίμπελς "πες, πες ένα ψέμα στο τέλος κάτι θα μείνει".

Ο λαός, όμως, έχει και μνήμη και γνωρίζει το ΚΚΕ από τη στάση του σε δύσκολες εποχές, γι' αυτό και θα γυρίσει την πλάτη του και σε αυτήν την προβοκάτσια».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Ανακυκλώνουν τη σαπίλα τους

Με αφορμή την άσκηση δίωξης για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE ανταλλάσσουν σκληρές φραστικές κόντρες για διάφορα «δευτερεύοντα», αφήνοντας στο απυρόβλητο την κοινή πολιτική επιλογή για ξεπούλημα του ΟΤΕ

Τη σαπίλα του συστήματος και της πολιτικής τους ανακυκλώνουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ με αφορμή και τη σκανδαλώδη σύμβαση εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, επιχειρώντας να αποκρύψουν την «πηγή» που παράγει σωρηδόν τέτοια σκάνδαλα τις τελευταίες δεκαετίες, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων για την εξαγορά, οι δύο μονομάχοι ανταλλάσσουν «σκληρές» φραστικές κόντρες και κατηγορίες για διάφορα «δευτερεύοντα» θέματα, όπως η χειραγώγηση των μετοχών και το ύψος του τιμήματος, αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο το κυρίαρχο ζήτημα, δηλαδή την από κοινού πολιτική επιλογή τους για ξεπούλημα του ΟΤΕ. Η μεν κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμία δική της πολιτική ευθύνη στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να «ξεπλύνει» συνολικά τα ανομήματά του.

Στο πλαίσιο αυτής της δικομματικής κοκορομαχίας εμπλέκουν ως συνήθως και την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, εντάσσοντας τις αποφάσεις της στην εξυπηρέτηση των τρεχουσών σκοπιμοτήτων. Το σχετικά «καινούριο» είναι ότι στη συγκριμένη υπόθεση επιχειρούν να απλώσουν τη λάσπη τους και προς την πλευρά του ΚΚΕ. Πρόθυμος πάντα να προσφέρει τις προβοκατόρικες υπηρεσίες του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ μπήκε στην πρώτη γραμμή των αντιΚΚΕ αθλιοτήτων...

Στις θέσεις του Κόμματος γύρω από τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε χτες η Αλ. Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στην ELITE, όπου τόνισε ότι όταν υπάρχουν... παντρειές επιχειρήσεων, όπου δηλαδή, συνενώνονται επιχειρήσεις και γίνονται μεγαλύτερες «πέφτουν και μίζες, πέφτουν και πολλά άλλα». Οταν λέμε ότι «το σύστημα έχει σαπίσει», τόνισε «δε σημαίνει ότι αδιαφορούμε για ανθρώπους που χρηματίζονται και εξαγοράζονται, γιατί αν αδιαφορήσουμε γι' αυτό, τότε είναι σαν να καλλιεργούμε ανοχή και στα πρόσωπα. Εμείς λέμε καμιά ανοχή στο σύστημα και καμιά ανοχή και στα πρόσωπα».

Η κυβέρνηση, φανερά θορυβημένη από τη δικαστική εξέλιξη, ακολουθεί την πεπατημένη του κουκουλώματος, αθωώνοντας την ίδια και την πολιτική της. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει το θέμα, κρύβεται πίσω από τη δικαστική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή όμως είναι φανερή η προσπάθειά της να προετοιμάσει τη «θυσία» του Π. Βουρλούμη, στην περίπτωση βέβαια που υπάρξει σχετική δικαστική απόφαση.

Ο Θ. Ρουσόπουλος αρχικά δήλωσε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα» αναφορικά με τον πρόεδρο του ΟΤΕ, αλλά στη συνέχεια άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, λέγοντας ότι τώρα αρχίζει το έργο της κύριας ανάκρισης και «εμείς θα περιμένουμε να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι». Προς το παρόν βέβαια στηρίζει τον επικεφαλής του ΟΤΕ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει τη γνωστή υπερασπιστική γραμμή του οικονομικού επιτελείου, ότι δηλαδή «η δίωξη είναι in rem, δηλαδή είναι κατά πράξεων και όχι προσώπων», ότι «η αναφορά του ονόματος, όπως και ονομάτων άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου, γίνεται γιατί ο ΟΤΕ είναι εποπτεύουσα αρχή της COSMOTE» και ακόμα ότι «η COSMOTE έχει ανεξάρτητη διοίκηση»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε, ως συνήθως, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, παρότι του επισημάνθηκε από το «Ρ» ότι, όπως προκύπτει σαφώς από δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο Γ. Αλογοσκούφης, η συγκεκριμένη εξαγορά ήταν ενταγμένη στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταστήσει τον ΟΤΕ ελκυστικό στο «στρατηγικό επενδυτή».

Παράλληλα επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στη Δικαιοσύνη - είναι «ad hoc και κατά πώς νομίζει ότι τη βολεύει» είπε - αρνούμενος ότι το ίδιο ισχύει για την κυβέρνηση παρά τη δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη (στον «Ελεύθερο Τύπο») ότι «δεν αντιλαμβάνεται το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης» (σ.σ. για την άσκηση ποινικής δίωξης για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ).

Αστειότητες ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή είναι φανερή η αγωνιώδης προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει την υπόθεση για να ανακόψει την «ελεύθερη πτώση» που καταγράφει στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου διαπίστωσε πομπωδώς ότι «σήμερα, η χώρα βιώνει, ίσως, την πιο μεγάλη κρίση από τη μεταπολίτευση», αποδίδοντάς την αποκλειστικά στην κυβέρνηση, προκειμένου να εμφανίσει το κόμμα του ως τη... μόνη «ελπίδα για την ανατροπή της άρρωστης κατάστασης»! Η κυβέρνηση, όπως είπε, είναι «άβουλη, φοβισμένη και το μόνο που κάνει είναι να στηρίζει κάποια κυκλώματα συμφερόντων»...

Στο συγκεκριμένο θέμα της εξαγοράς επανήλθε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά. Είναι προφανές ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη, να διατηρεί τη διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις». Οσο για τη Δικαιοσύνη, το ΠΑΣΟΚ... ασφαλώς την εμπιστεύεται, αλλά «δεν εμπιστευόμαστε μεμονωμένους εισαγγελείς, που λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης».

Από «τα δεξιά», ως συνήθως, βγήκε στην κυβέρνηση ο γνωστός τηλεμαϊντανός Γ. Μανώλης ασκώντας κριτική γιατί «ενώ η ιδεολογία της μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση επέτρεψε κρατικοποίηση», ενώ εμφανίστηκε αλληλέγγυος και στον Γ. Αλογοσκούφη λέγοντας ότι «ο κ. Αλογοσκούφης πρέπει να καταλάβει ότι ο εισαγγελέας δεν παρενέβη αν έπρεπε να αγοράσει ή όχι η COSMOTE το ΓΕΡΜΑΝΟ, αν υπάρχει ανάγκη, δεν παρεμβαίνει στο πολιτικό σκέλος της απόφασης»...

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» - «COSMOTE»
Η λάσπη δεν κολλάει στο ΚΚΕ!

Καρατζαφέρης και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται στη χυδαία επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ

Μια άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, στην οποία πρωτοστατούν ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που σηκώνουν το «βάρος» της εκτόξευσης ψευδολογιών σε βάρος του Κόμματος, με αφορμή την υπόθεση εξαγοράς το 2006 της αλυσίδας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από την «CΟSΜΟΤΕ». Το γεγονός ότι χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, με δήλωσή του, ταυτίστηκε με τον Θ. Πάγκαλο, συμβάλλοντας στην αναπαραγωγή των προβοκατόρικων ισχυρισμών σε βάρος του ΚΚΕ, είναι αποκαλυπτικό για το βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που παραχώρησε το 65% του ΟΤΕ σε ιδιώτες, σ' αυτήν την ιστορία.

Η αντιΚΚΕ επίθεση ξεκίνησε το Σάββατο κυρίως από τον Καρατζαφέρη, ο οποίος παριστάνει πως αγνοεί τις ξεκάθαρες και πολλές φορές διατυπωμένες θέσεις του ΚΚΕ για το θέμα, αποδεικνύοντας έτσι ότι πρόκειται για κοινό προβοκάτορα, σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αρχικά μίλησε με υπαινιγμούς, υποστηρίζοντας: «Αν προσέξει κανείς τη συμπεριφορά κάποιων κομμάτων, κατά τη διάρκεια που συνεζητείτο το θέμα του "ΓΕΡΜΑΝΟΥ" στη Βουλή, θα βγάλει πολλά συμπεράσματα». Επανήλθε την Κυριακή, ισχυριζόμενος πως «όταν το θέμα "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" ήρθε στη Βουλή το ΚΚΕ σηκώθηκε και έφυγε. Δεν έχουμε ακούσει καμιά δικαιολογία». Με αυτόν τον τρόπο, ο Καρατζαφέρης αποδεικνύει ότι πέρα από τη γνωστή του τακτική να ρίχνει χωρίς κανέναν δισταγμό λάσπη προς το ΚΚΕ και πέρα από την τύφλωση που έχει απέναντι στους κομμουνιστές, πάσχει και από ...κώφωση, αφού οι τοποθετήσεις του Κόμματος επί του θέματος είναι και πολλές και απόλυτα συγκεκριμένες.

Αλλά και χτες επέμεινε στην προβοκάτσια, έχοντας μάλιστα το θράσος να εγκαλέσει το ΚΚΕ για «συνήθη πρακτική να βρίζει» και να του υποδείξει «να κάνει μία από τις πολλές και γνωστές του διαδηλώσεις»! Βυθιζόμενος παραπέρα στη λάσπη που ο ίδιος παράγει, ισχυρίστηκε ότι «η υπόθεση ήταν μία καλή παραχώρηση της ΝΔ προς το ΚΚΕ» και ότι ήταν «ένα deal μεταξύ της ΝΔ και του ΚΚΕ», επιμένοντας στα ψέματα πως το ΚΚΕ «επί 2 χρόνια δεν έχει μιλήσει καθόλου».

Στην ίδια ακριβώς γραμμή, προφανώς καθόλου συμπτωματικά, ο Θ. Πάγκαλος, επίσης το Σάββατο, επιχείρησε να ρίξει σκιές, δηλώνοντας πως «από τότε που μίλησα για τον "Γερμανό" ο "Ριζοσπάστης" σταμάτησε να ασχολείται μαζί μου και να με βρίζει». Τον μιμήθηκε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου, που είχε το θράσος να κάνει την ακόλουθη δήλωση, κατά το «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»: «Οι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ διεκδικεί το αλάθητο, διεκδικεί τη μοναδική αλήθεια. Θα ήταν χρήσιμο να γνώριζαν λίγο περισσότερο και για τα οικονομικά του ΚΚΕ».

Το Γραφείο Τύπου

Το περασμένο Σάββατο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιο που εξέδωσε, κατήγγειλε προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας:

«Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο προβοκάτσιας κατά του ΚΚΕ, από το οποίο δεν μπορούσαν να απουσιάσουν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Εκείνο που ενοχλεί διάφορους είναι ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει μόνο κατά των σκανδάλων, αλλά και κατά της αιτίας που τα γεννά: Το καπιταλιστικό σύστημα και η αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτά υπερασπίζονται και με τη λάσπη».

Την Κυριακή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε νέο σχόλιο, στο οποίο σημείωνε για τις δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη:

«Ο κ. Καρατζαφέρης βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία προβοκάτορα. Χρησιμοποιεί αντικομμουνιστική φρασεολογία του 1949. Γνωρίζει τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για το "Γερμανό", αλλά προτιμά τη λάσπη. Στις 22/6/2007 η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη έλεγε στην κυβέρνηση για την εξαγορά του "Γερμανού": "Δώσατε λεφτά έτσι για χάρισμα, που δεν είναι δικά σας. Αρα εδώ υπάρχει και κάτι άλλο πονηρό, μυστικό". Ανάλογη τοποθέτηση έκανε στη Βουλή στις 13/12/2006 και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Τα περί μετοχών του ΚΚΕ στην εταιρεία "Γερμανός" αποτελούν μέρος της ίδιας προβοκάτσιας του Γ. Καρατζαφέρη.

Ο καθένας πουλάει ό,τι έχει».

Τρέμουν τις πολιτικές ευθύνες

Σε ρόλο μικρού (;) προβοκάτορα, δίπλα στον Καρατζαφέρη και τον Πάγκαλο, λειτούργησε και η εφημερίδα του ΣΥΝ. Η «ΑΥΓΗ» στο φύλλο του Σαββάτου, παρουσιάζοντας το θέμα της ποινικής δίωξης για την εξαγορά της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», ...πληροφορεί με τον τίτλο της ότι «το ΚΚΕ δικαιολογεί την εξαγορά», ενώ στο κείμενο υποστηρίζεται ότι «το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του έσπευσε να καλύψει τον Γερμανό, εντάσσοντας τη σκανδαλώδη εξαγορά του από τον ΟΤΕ, στο γενικό κλίμα του καπιταλισμού».

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν έχουν την παραμικρή υπόσταση. Αποτελούν βρώμικα προϊόντα της αντιΚΚΕ πορείας και του καιροσκοπισμού που κυριαρχεί στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά επειδή μέσα στους κύριους στόχους τους είναι να παραποιούν και να προβοκάρουν τις απόψεις των κομμουνιστών, ακολουθούν τη μέθοδο ...Καρατζαφέρη, «πες πες, κάτι θα μείνει».

Λένε ότι το ΚΚΕ εντάσσει την υπόθεση «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» - CΟSMΟΤΕ «στο γενικό κλίμα του καπιταλισμού». Στη σχετική ανακοίνωση του Κόμματος δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική αναφορά, αλλά και να υπήρχε, δε θα ήταν λάθος. Το ΚΚΕ κατάγγειλε ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι μέρος του μεγαλύτερου σκανδάλου, που φέρει τον τίτλο «χορός των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ». Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για την πολιτική της «απελευθέρωσης» των αγορών (στην προκειμένη περίπτωση των τηλεπικοινωνιών), της οποίας ένθερμος οπαδός ήταν ανέκαθεν ο ΣΥΝ, στο πλαίσιο της πολιτικής στήριξης που παρείχε για τη συγκρότηση της ΕΕ και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, δεν υπάρχει καμιά απολύτως κάλυψη κανενός ή δικαιολογία οποιουδήποτε. Αυτό που δεσπόζει είναι η σταθερή θέση, που με απόλυτη συνέπεια ακολουθούν οι κομμουνιστές και σύμφωνα με την οποία κάθε σκάνδαλο πρέπει να καταγγέλλεται, να αποκαλύπτεται και οι υπεύθυνοι να πληρώνουν. Μόνο που, ταυτόχρονα, αποτελεί απόλυτη ανάγκη να αναδεικνύονται και οι βαθύτεροι λόγοι, οι αιτίες που δημιουργούν τα σκάνδαλα. Με αυτή την έννοια, στη σχετική ανακοίνωση του Κόμματος τονιζόταν - αυτό που αποκρύβει η «ΑΥΓΗ» από τους αναγνώστες της - ότι «η απόδοση ποινικών ευθυνών δεν αρκεί». Για όποιον γνωρίζει και διαβάζει ελληνικά, δε χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία να κατανοήσει ότι το ΚΚΕ προσεγγίζει το ζήτημα «απόδοση ποινικών ευθυνών» για το σκάνδαλο (το κάθε σκάνδαλο), ως το ελάχιστο και το στοιχειώδες που πρέπει να γίνει. Αυτό, όμως, είναι το ένα.

Το δεύτερο είναι ότι η απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών (αν και όταν, τελικά, αποδίδονται) δεν μπορεί - και το ΚΚΕ δε θα επιτρέψει - να γίνεται κολυμπήθρα εξαγνισμού της πολιτικής, που γεννά σκάνδαλα και μιζαδόρους και έτσι να αθωώνονται και οι πολιτικές δυνάμεις, που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εφαρμόζουν, στηρίζουν ή αποτελούν ουρά αυτής της πολιτικής. Αυτό φοβούνται - μαζί με τους άλλους - και στο ΣΥΝ, αφού στη διαχειριστική τους αντίληψη εκείνο που κυριαρχεί είναι η πλάστιγγα για ...«καλύτερες», «αποδοτικότερες», «πιο προσοδοφόρες» ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες αξιολογούν ανάλογα με το ύψος του τιμήματος, τους όρους της αγοράς, και τις προοπτικές της ...ανταγωνιστικότητας.

Η ξεδιαντροπιά όσων επέλεξαν να εμπλέξουν το ΚΚΕ με την ιστορία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» είναι πασιφανής. Οπως ολοφάνερη είναι και η προσπάθειά τους να βρουν εξιλέωση για τις αντιλαϊκές - αντιδραστικές επιλογές, στον κουρνιαχτό που σηκώνεται όταν συμβαίνει να βγαίνει στο φως κάποιο από τα τόσα και τόσα σκάνδαλα, που γεννάει η πολιτική στήριξης στο κεφάλαιο.


Κ.

Να η πηγή!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου για τα οικονομικά του ΚΚΕ επιβεβαιώνει την πηγή της προβοκάτσιας κατά του ΚΚΕ».

Το ΔΗΚΚΙ

«Σωσίβιο στο δικομματισμό επιχειρεί να πετάξει το ΛΑΟΣ με την προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΚΙ, κάνοντας λόγο για κίνηση «πολιτικά χυδαία, επικίνδυνη και αντιδραστική που υπερβαίνει τα εσκαμμένα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ