Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10126

ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.
Συνεχίζουν την προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ

Χέρι χέρι με το ΛΑ.Ο.Σ. η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να «τροφοδοτεί» την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, σχετικά με την υπόθεση «ΓΕΡΜΑΝΟΣ - ΚΟΣΜΟΤΕ» επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μια οργανωμένη επίθεση, με το μεν ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται ότι «ρίχνει τους τόνους» το δε ΛΑ.Ο.Σ. να πλειοδοτεί σε αγοραίο και χυδαίο αντικομμουνισμό.


ΣΕΛ.  13

ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ τα δύο κόμματα εξουσίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Σκάνδαλα υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και τα λαϊκά προβλήματα. Η εργατική τάξη να δείξει τη δύναμή της και σε συμμαχία με τα άλλα στρώματα να ανοίξει το δρόμο για μια ριζική αλλαγή, την εργατική. Δεν υπάρχει άλλη αλλαγή, όλες οι άλλες είναι μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος

  • Οσοι μιλάνε περί διαφάνειας υποκρίνονται, γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν τρόποι να διαφύγουν. Ως ΚΚΕ δεν έχουμε συμμετάσχει στη διαχείριση κρατικών υποθέσεων. Επομένως είναι ύποπτο που διαχέουν τις ευθύνες και στο ΚΚΕ. Δε δεχόμαστε να γίνει έλεγχος της εσωτερικής ζωής και της λειτουργίας του ΚΚΕ, δεν εμπιστευόμαστε ένα σύστημα το οποίο διώκει τον απεργό και, πολύ περισσότερο, είμαστε στην εποχή και του φακελώματος. Πέρασαν αρκετά μέτρα την τελευταία 20ετία, να προετοιμαστούμε για τα επόμενα αντιδραστικά μέτρα που έρχονται. Να δυσκολέψουμε το πέρασμά τους. Να μετριάσουμε τις συνέπειες. Να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις.
  • Χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί, να αναγεννηθεί το κίνημα της εργατικής τάξης, με ταξική αντίληψη. Η εργατική τάξη να δείξει τη δύναμή της. Χρειάζεται προγραμματισμένη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Τα δύο κόμματα εξουσίας πρέπει να πάθουν πανωλεθρία σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Να ενισχυθούν στο συνδικαλιστικό κίνημα οι ταξικές δυνάμεις, αυτοί που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και να κάνουν θυσίες. Στο πολιτικό επίπεδο, κριτήριο ικανότητας του λαϊκού κινήματος να αντισταθεί, είναι πόση δύναμη έχει το ΚΚΕ, το κόμμα που έχει καθαρή γραμμή απέναντι στα μονοπώλια.

ΣΕΛ.  6   -   9,    11

Motion Team

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Μέσα σε δύο μέρες εκδηλώθηκαν 156 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Τα πύρινα μέτωπα σε Μαρκόπουλο, Τέμπη και τη Βόρεια Ελλάδα (η φωτ. από τη φωτιά στην Αρεθούσα Θεσσαλονίκης), προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και απείλησαν σπίτια. Οι χτεσινές πυρκαγιές στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, στο Βοτανικό, αλλά και η προχτεσινή στα Δερβενοχώρια, που έφτασε μέχρι τις αποθήκες πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ, αναδεικνύουν τους κινδύνους που προκύπτουν για την υγεία των εργαζομένων, αλλά και την ανυπαρξία μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση Βιομηχανικών Ατυχημάτων Μεγάλης Εκτασης.


ΣΕΛ.  14   -   15


ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΓΔΜ
Στα γρανάζια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών

Το κρίσιμο ζήτημα, όπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ, είναι η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών να διώξουν τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τα Βαλκάνια, ώστε να υπάρξει αρμονική συμβίωση στην περιοχή, χωρίς αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στην τελική ευθεία το πετσόκομμα των ΒΑΕ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επιχείρηση κατάργησης του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες θα πεταχτούν εκτός της λίστας. Μέχρι τέλος του καλοκαιριού η Επιτροπή θα έχει έτοιμο το σχετικό πόρισμα.


ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ
«Οχι» στα παιχνίδια της εργοδοσίας

Με συγκέντρωση και πορεία χτες από τη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Λαναρά απαίτησαν από κυβέρνηση και εργοδοσία να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.


ΣΕΛ.  10
Μονόδρομος η στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων

Δέσμη μέτρων ουσιαστικής ενίσχυσης στα εισοδήματα των μισθωτών - συνταξιούχων - αγροτών - ανέργων κλπ. ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Δρούτσας, με παρέμβαση που έκανε προχτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ