Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αναγνωρίζουν ποιος απειλεί το ταμείο τους

Κάτι παράξενες συμπτώσεις...

«Το ΚΚΕ δεν είναι υπεράνω κριτικής», δηλώνει στο MEGA ο Αδωνις του Πλεύρη και του Καρατζαφέρη. «Δεν είναι το ΚΚΕ στο απυρόβλητο», επαναλαμβάνει στο ALTER καταπράσινη η Κάτια. Κι εκεί που αναρωτιέσαι πώς συντονιστήκανε, διαβάζεις τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ που είχαν προηγηθεί: «Το ΚΚΕ δεν είναι αλάθητο».

Σε τι «δεν είναι αλάθητο», «στο απυρόβλητο» και «υπεράνω κριτικής» το ΚΚΕ;

Στην εκτίμησή του ότι σκάνδαλο είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός; Οτι αυτό το σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του και πρέπει να ανατραπεί;

Κατά τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, επίσημους και ανεπίσημους, το ΚΚΕ θα ήταν στο απυρόβλητο, αν, αντί να οργανώνει εργάτες με σκοπό την ανατροπή των εκμεταλλευτών, έβαζε πλάτη να πειστούν οι εργάτες ότι υπάρχει και τίμιος καπιταλισμός; Ρητορική η ερώτηση. Την έχει απαντήσει το ΠΑΣΟΚ από τότε ακόμα που επέβαλε πρόστιμο στον «Ριζοσπάστη», γιατί έδινε αυξήσεις στους μισθούς όταν η κυβέρνησή του το απαγόρευε.

Το ωραίο είναι ότι - παράλληλα με την απόπειρά τους να πείσουν ότι στο βόθρο που βρίσκονται δεν είναι μόνοι - προσπαθούν να δείξουν και κοινωνική ευαισθησία. Ετσι ανακαλύπτουν - μέσω ΓΣΕΕ, που δεν ξέρει τίποτα για το φόνο - ότι στη χώρα καλπάζει η ανισότητα! Δηλαδή, μπορεί να υπάρχει καπιταλισμός ακριβώς χωρίς αύξηση της ανισότητας; Ναι, έχουν απαντήσει με όλη την κυβερνητική πράξη τους.

Αφού μπορεί να υπάρχει καλός κι αγαθός καπιταλισμός, γιατί χαρακτηρίζουν εκβιασμό ό,τι κάνει ο Λαναράς; Δεν κάνει ακριβώς ότι επί ΠΑΣΟΚ ο Καρέλας και οι Τσάτσοι; Τι ζητάει ο Λαναράς; Ο,τι και οι προηγούμενοι: Να αναλάβει το κράτος τα χρέη του. Αφησε σχολή το ΠΑΣΟΚ πίσω του.

Την οποία σχολή θέλει και να συνεχίσει αυτήν τη φορά με «ενότητα στην αριστερά». Η οποία για να περπατήσει πρέπει να βγει το ΚΚΕ απ' τη μέση, όση λάσπη κι αν χρειαστεί για μια τέτοια επιχείρηση.

Κούνια που τους κούναγε...

Ασχετο: Οταν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, είναι λογικό να βλέπεις παντού βρωμιά, ή, για την ακρίβεια, να λερώνεις τους άλλους για να κρύψεις το βόθρο σου. Δε γνωρίζουμε, αν έχει τον Πάγκαλο στο μυαλό του ο Σώκος στην «Ελευθεροτυπία», όταν μιλάει γι' αυτούς που συμπεριφέρονται σαν τη γάτα με τις ακαθαρσίες της, αλλά ό,τι γράφει ταιριάζουν σ' αυτήν την κλασική περίπτωση, που ό,τι κάνει κι ό,τι λέει υπακούει στο χρυσό κανόνα της γάτας. Κι επειδή τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, δε μας εξέπληξε το γεγονός ότι πριν ακόμα μιλήσουν ο Πάγκαλος και ο Καρατζαφέρης είχε προλάβει η «Αυγή» να γράψει πως το ΚΚΕ «καλύπτει τον "Γερμανό"». Οτι είναι ένα το κέντρο που καθοδηγεί αυτήν τη δουλειά είναι παλιό και γνωστό. Οτι θα έφταναν τόσο γρήγορα στην ενιαία εκτέλεση του σχεδίου, είναι κάτι που δημιουργεί συνειρμούς για τα ένστικτα αυτοσυντήρησης. `Η, αλλιώς, αυτοί ξέρουν καλύτερα από μας ποιος απειλεί το ταμείο που τους ταΐζει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ