Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Συμβολή στο σκέπασμα της ουσίας του σκανδάλου

Δηλωτικοί της σήψης του αστικού κόσμου οι εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί και καταγγελίες

Πίσω από τις παραγγελίες πολεμικού υλικού κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, πάνω στα οποία φύεται η σκανδαλώδης διαπλοκή των πολυεθνικών με τα κόμματά τους
Πίσω από τις παραγγελίες πολεμικού υλικού κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, πάνω στα οποία φύεται η σκανδαλώδης διαπλοκή των πολυεθνικών με τα κόμματά τους
Τη σύμφυτη με τον καπιταλισμό διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του και τη σήψη των αστικών κομμάτων, όπως αυτή αποτυπώνεται ακόμα και στους επιμέρους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, φανερώνει η ανταλλαγή δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ στελεχών της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Με απόφαση της Βουλής, ύστερα από την αποστολή της σχετικής δικογραφίας από τον Αρειο Πάγο, με 226 ψήφους υπέρ, αποφασίστηκε την περασμένη Πέμπτη η παραπομπή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ακη Τσοχατζόπουλου, σε Προανακριτική Επιτροπή.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν αυταπάτες για την αποτελεσματικότητα που θα έχει η όλη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισαν «περιοριστική» και «ανεπαρκή». Παράλληλα τόνισαν πως δε θίγεται η ουσία της υπόθεσης, που είναι ο προσανατολισμός της εξοπλιστικής πολιτικής της χώρας στις ανάγκες του ΝΑΤΟ, με την ταυτόχρονη απαξίωση της ελληνικής πολεμικής και ναυπηγικής βιομηχανίας.

Από την ψηφοφορία αποχώρησε ο ΛΑ.Ο.Σ, με τον πρόεδρό του να καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας των κυβερνήσεων Καραμανλή, Βαγγ. Μεϊμαράκη. Ο τελευταίος, μιλώντας την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής, κατήγγειλε ότι επί υπουργίας του, στις 5 Νοέμβρη 2007, και ενώ ο ίδιος είχε «παγώσει» την παραλαβή από τη γερμανική πολυεθνική του υποβρυχίου που έγερνε, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε χωρίς συνοδεία στο υπουργείο, ζήτησε από τον Βαγγ. Μεϊμαράκη να παραλάβει το σύνολο των υποβρυχίων που προέβλεπε η σκανδαλώδης σύμβαση με την κατασκευάστρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλεπάλληλες Ερωτήσεις που ακολούθησαν για το συγκεκριμένο θέμα από βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, συνιστούν πίεση στην τότε κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις αξιώσεις της πολυεθνικής και να παραλάβει την παραγγελία.

Σε ξένο αχυρώνα...

Η τοποθέτηση αυτή έδωσε το έναυσμα για ένα μπαράζ δηλώσεων και εκατέρωθεν χαρακτηρισμών, δηλωτικών της πολιτικής αντιπαράθεσης που επιδιώκουν τα αστικά κόμματα για να σκεπάσουν την μπόχα από τα σκάνδαλα που παράγει και αναπαράγει το σύστημα, το οποίο από κοινού υπηρετούν.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, απευθυνόμενος στο ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρό του, έκανε λόγο για «νονούς που εκτελούν συμβόλαια», «λαμόγια» και «περιθωριακές δυνάμεις», για να απαντήσει ο Γ. Καρατζαφέρης ότι ο πρώην υπουργός μεταφέρει «πρακτικές του υποκόσμου στο Κοινοβούλιο», επειδή «φέρει βαρέως το ότι του χαλάσαμε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας πυρομαχικών για τα LEOPARD τον Αύγουστο του 2008»...

Η συνέχεια δόθηκε μεταξύ των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. και στελεχών της ΝΔ, ενώ ανάλογες δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη φιλοξενήθηκαν και στον κυριακάτικο Τύπο. Σε κάθε περίπτωση, η πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ, από τη μια δείχνει την πίεση που ασκεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στα αστικά κόμματα και από την άλλη «πάει γάντι» στην προσπάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος να συγκαλύψει τη σκανδαλώδη πολιτική του, την οποία συνυπηρετούν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που όλοι θέλουν να μείνει στο απυρόβλητο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ξοδέψει περίπου το 1/3 του σημερινού της ΑΕΠ για εξοπλισμούς που υπηρετούν το ΝΑΤΟ και όχι την εθνική άμυνα, και πως το παιχνίδι των εξοπλισμών είναι υπερκερδοφόρο για τις πολυεθνικές, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις ξεφορτώνουν «σαβούρα» στα κράτη - πελάτες τους, όπως η Ελλάδα. Πάνω σ' αυτό το έδαφος φύεται η διαπλοκή και η μίζα, η οποία αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μιας σάπιας πολιτικής, που παραδίδει στο κεφάλαιο ναυπηγεία και άλλους στρατηγικούς τομείς της παραγωγής, φεσώνοντας το λαό με δεκάδες δισ. χρέος και καταστρέφοντας ταυτόχρονα σημαντικές παραγωγικές δυνάμεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπάρχει κοινό πρόγραμμα», το μνημόνιο για λογαριασμό του κεφαλαίου(2015-09-10 00:00:00.0)
Συγκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων(2011-08-05 00:00:00.0)
Αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής(2011-05-17 00:00:00.0)
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής(2011-05-06 00:00:00.0)
Προανακριτική για υποβρύχια, στο... ράφι τα ομόλογα(2011-04-12 00:00:00.0)
Συνεχής υποδαύλιση της εκλογολογίας(2009-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ